Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çanakkale'de 'Başkanlık' vurgusu

Çanakkale'de 'Başkanlık' vurgusu

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale'de toplu açılış töreninde konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları
Çanakkale'ye hücum eden güçler dünyanın en büyük güçleriydi., 231 gemiyle katılan düşman güçlerine karşı biz dörtte biri ile mücadele ettik. Buna rağmen 18 Mart 1915 tarihinde yapılan saldırıda en büyük yenilgiyi alıyorlar ve geri çekilmek zorunda kalıyorlar.
"KALP DURUSA BEDEN ÖLÜR"
Biz bu güçlere karşı çıktık. Bizi kimse yıkamaz, bölemez yeter ki bir olalım, birlik olalım, diri olalım. nbsp; Kanlı sırtta tek gecede 3 bin şehit verdik. Düşman güçlerinin o gece 1 milyon mermi atıldığı yazılıyor. Seyid Onbaşı'yı bilmeyeniniz yoktur. Ben karşımda Seyid Onbaşıları görüyorum. Çanakkale inançla teknolojinin savaşıydı. Bu savaştan galip çıkan inanç oldu. Atatürk bile Balkan Savaşı'nda gördükleri utancı burada yaşamaktansa ölmeyi tercih ettiklerini söylüyordu. Bu şehitlikler bu vatanın kalbinin attığı yerlerdir. Bu kalp durursa bu beden ölür.
"DÜNYANIN HER YERİNDEN DEVLET BAŞKANLARI GELECEK"
12 yıl önceki halini hatırlıyorsunuz değil mi üzüntü verici bir durum vardı., Şehitliklerimizi ele aldık, abidelerimizi restore ettik, ağaçlandırdık. Bu bölgeyi ziyaretçiler için cazibeli hale getirdik. 250 bin gül diktik. Çanakkale'ye rehabilitasyon merkezi yapıyoruz. Sağlık Bakanımda burada. Akın akın halkımız Çanakkale'ye geliyor. O ruhu burada görüyor. 18 Mart törenlerine katılmaya özen gösterdim. Bu törenlere bizzat kendim katıldım. Bu yıl da 18 Mart Şehitleri Anma Gününde burada ve Gelibolu'da coşkuyla kutlanacak. 18 Mart'ta Başbakan geliyor. Ben de 24 Nisan'da geliyorum. Dünyanın her yerinden devlet başkanları gelecek. Galiçya cephesinden Rusya'ya kadar, tüm Balkan coğrafyasında, Ortadoğu'da şehitliklerimiz var. Ne milletmişiz be!
BAŞKANLIK SİSTEMİ VE YENİ ANAYASA
Bizde kritik bir süreçten geçiyoruz. 2023'te dünyanın ekonomik güçlerinden biri haline geleceğiz. Ya da 70'lere 90'lara geri döneceğiz. Çok çalışıyoruz çok emek veriyoruz. Ama lastik patinaj yapıyor. Karar verirken, uygularken daha hızlı olmayız. Mevcut sistem kaldırmıyor. Kantar bu yükü tartamıyor. Yeni bir değişim süreci başlatmamız lazım. Biz buna yeni Türkiye diyoruz. Yeni Türkiye için de yeni anayasaya ihtiyaç var. Başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Türkiye darbe anayasası ile yoluna daha fazla devam edemez. Her tarafı dökülen yeni mevcut sistemle yoluna devam edemez.
MİLLET İSTİYORSA BU FIRSAT KAÇMAZ
Dünyanın tüm gelişmiş ülkeleri başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Efendim neymiş. Başkanlık sistemi diktatörlüğü getirirmiş. Amerika'da diktatörlük mü var? Bunlar ya milletini tanımıyorlar ya da kendilerine güvenmiyorlar. Diktatörlük yapmaya kalkanların karşısına dikilir. Önce benim Çanakkaleli vatandaşlarım dikilir. Bu değişim fırsatı kaçırılmaz. Başkanlık sistemi inşallah kaçırılmaz. Millet istiyorsa inşallah olacak. Her şey milletle birlikte olacak.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...