Kerry: 'Hepimiz İsrail'in geleceği için çaba göstermeliyiz'

Kerry: 'Hepimiz İsrail'in geleceği için çaba göstermeliyiz'

DÜNYA Haberleri

Mısır'ın Geleceği başlıklı kongre, çok sayıda devlet başkanı, bakan ve uluslararası yetkilinin katılımıyla Şarm el-Şeyh kentinde çalışmalarına başladı.

Mısır'ın Geleceği başlıklı ekonomik kongre, çok sayıda devlet başkanı, bakan ve uluslararası şirket yetkilisinin katılımıyla Şarm el-Şeyh kentinde çalışmalarına başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin gözlendiği kongre alanına gelen yetkililer arasında Ürdün Kralı Abdullah, Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Kuveyt Emiri Cabir Ahmed el-Sabah, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mukrin bin Abdülaziz'in yanı sıra çok sayıda uluslararası örgüt temsilcisi ve bakanlar bulunuyor.
İRAN, İSRAİL VE TÜRKİYE DAVET EDİLMEDİ
Mısır yönetiminin büyük ümit beslediği kongreye 60 ülkenin davet edildiği belirtilirken, İran, İsrail ve Türkiye'nin ise yatırım yoğunluğu gibi kriterleri karşılamadığı için davet edilmedikleri kaydedildi.
İçinde bulunduğu ekonomik darboğazdan çıkış yolları arayan Mısır yönetimi, bu kongreyle ülkeye uluslararası yatırımları çekmeyi planlıyor.
KERRY'NİN SÖZLERİ SOĞUK DUŞ ETKİSİ YAPTI
Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen "Geleceğin Mısır'ı" adlı iktisat kongrenin ilk gününde, konuşmacıların gafları toplantıya damgasını vurdu. Üç gün sürmesi planlanan kongrede ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin İsrail'in güvenliğine ve geleceğine ilişkin sözleri salonda soğuk duş etkisi yaptı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin konuşmasında "Hepimiz İsrail'in geleceği için çaba göstermeliyiz" demesi salonda soğuk duş etkisi yaptı. Kerry'nin sözleri, İsrail yerine "Mısır'ın geleceği için çaba göstermeliyiz" şeklinde yorumlanarak, dil sürçmesi olarak değerlendirildi.
DARBECİ SİSİ'NİN ADINI YANLIŞ SÖYLEDİ
Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud da konuşmasının başında davetlileri ve eli kanlı darbeci Abdulfettah Sisi'yi selamlarken "Abdulaziz Sisi" demesi dikkati çekti.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...