Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O şehirde av yasağı başladı!

/ Kaynak: İHA
O şehirde av yasağı başladı!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Konya'nın Beyşehir Gölünde, 3 ay boyunca sürecek su ürünleri avlanma yasağı başlıyor.

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, 15 Mart'ta başlayacak su ürünleri avlanma yasağının 15 Haziran tarihine kadar süreceğini belirterek, balıkçıların 15 Mart öncesinde av malzemelerini gölden çıkarmaları gerektiğini söyledi. Gölde su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle avcılar da balıkçı ağlarını toplamaya başladı. Göle serilen ağlar teknelerle sahile getirilirken bakımları yapıldıktan sonra çuvallanarak balıkçılar tarafından evlerine götürülüyor. Yasak dönem boyunca her türlü istihsal ürününün avı yapılamayacak. Balıkçı tekneleri ise limanlarına çekilerek avlanmaya çıkamayacak.


Balıkçı Mevlüt Kavaklı, kazasız belasız bir av sezonunun geride bıraktıklarını dile getirerek, "Bu sene sezonda pek fazla balık işimiz olmadı. O yüzden mutlu değilim yani. Yasak nedeniyle 2-3 aylığına kendimize göre bir iş bulacağız. Devamlı bir iş bulabilirsek devam da edeceğiz. Devamlı bir iş bulamazsak, yine sezon başlangıcında balıkçılığa devam edeceğiz, az çok evin çorbasını kaynatacağız" dedi.


Yasağın başlaması nedeniyle kıyıya getirdiği teknesini sahilde bir balıkçı limanı olmaması nedeniyle 3 ay boyunca vinç getirerek evin önüne parka çekeceğini de belirten Kavaklı, "Liman olmadığı için kayıklar kıyıda birbirine sürtünmekten deliniyor, zarar görüyor, batıyor. Bana çok zararı oluyor. Bu durumu yaşamamak için evin önüne koyacağız. Evin önünde ufak tefek bakımlarını da yapacağım" şeklinde konuştu.


Kavaklı, kendisinin yasak dönemde yasağa uyduğunu, yasaklara uyulması halinde birkaç sezon sonra gölde daha çok balığın da olacağını vurgulayarak, "Eskiden olta attın mı hemen balık dalardı, şimdi oltacının bile tutacağı balığı yok. Ben yasağa uyuyorum, herkesin de uymasını istiyorum. Bu göl hepimizin, hepimizin de bu yasaklara uyması lazım ki, bizden sonraki gelecek çocuklarımız da buradan ekmek yesin" diye konuştu.


Beyşehirli balık tüccarları da yasak dönemde tatlı su balığı yerine tezgahlarda deniz ve çiftlik ürünü balıklar satacaklarını belirttiler.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...