Babacan, 'Türkiye her alanda gelişti kalkındı'

/ Kaynak: AA
Babacan, 'Türkiye her alanda gelişti kalkındı'

Politika Haberleri  / AA

"Ülkeyi 230 milyar dolarlık bir milli gelirle devraldık, Geçen yıl 800 milyar doların üzerinde gelire ulaştık. Türkiye her alanda gelişti, kalkındı"

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Ülkeyi 230 milyar dolarlık bir milli gelirle devraldık, Geçen yıl 800 milyar doların üzerinde gelire ulaştık. Türkiye her alanda gelişti, kalkındı" dedi., "Biz ülkeyi 230 milyar dolarlık bir milli gelirle devraldık. Geçen yıl 800 milyar doların üzerinde gelire ulaştık. İhracatta 36 milyar dolardan, 160 milyar dolara ulaştık. Türkiye her alanda gelişti, kalkındı" dedi.

Babacan, AK Parti Hatay İl Başkanlığı'nın Antakya Meclis Kültür Salonu'nda düzenlediği Mahalle Başkanları Toplantısı'nda, bugün çok önemli bir seçime 3 aydan kısa bir süre kala partililerle olduğunu söyledi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde çok önemli başarılara imza attığını dile getiren Babacan, ülkenin, ekonomide, siyasette, sosyal hayatta çok önemli bir dönüşüm yaşadığını belirtti. nbsp;

2002'nin Türkiye'siyle bu günün Türkiye'sinin birbirinden çok çok farklı olduğunu ifade eden Babacan, "Biz ülkeyi 230 milyar dolarlık bir milli gelirle devraldık. Geçen yıl 800 milyar doların üzerinde gelire ulaştık. İhracatta 36 milyar dolardan, 160 milyar dolara ulaştık. Türkiye her alanda gelişti, kalkındı" diye konuştu.

Çözüm süreci

Bugünün Türkiye'sinde, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin toplumun tüm kesimlerinde daha iyi hissedildiğini anlatan Babacan, şunları söyledi:

"Çözüm süreci dedik. Çözüm süreci demek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin etnik kökeni ne olursa olsun, dini mezhebi ne olursa olsun özgürlüklerden yararlanması demek. Yine devletin tüm vatandaşlarına aynı samimiyetle kucaklamasıdır. Bunun için mücadele verdik. Hamd olsun güzel sonuçlarını da alıyoruz. Aslında bu topraklar, şöyle Anadolu'nun, Hatay'ın bir tarihine bakın, hep bir arada var olmaktan, birlik beraberlik, kardeşlik içerisinde, huzur ve güven içerisinde yaşamaktan gelen bir tarihimiz var.

Ve biz inanıyoruz ki dışarıdan kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın. Ülkemizin bu huzur ve güven ortamını kim bozmaya çalışırsa çalışsın, önce halkımız onlara karşı dimdik duruş sergiliyor. İşte biz bunun için 2001 yılında AK Parti'yi Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan, yol arkadaşları ve dava arkadaşlarıyla beraber kurduk. Ben de o ilk kurucu 73 kişiden biriyim."

Suriye'deki iç savaş

İçinde bulunulan coğrafyanın çok zor bir coğrafya olduğunu söyleyen Babacan, Suriye'de yaşanan iç savaşı hatırlattı.

Suriye'de insanların yaşadığı zulme, onların anlattıklarına bakılması gerektiğini belirten Babacan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hemen yanı başımızdaki sınırın diğer tarafına bakın, oradaki zulümden, kaçıp gelen ve bizlerle beraber olan Suriyeli kardeşlerimizin anlattıklarına bir bakalım. Yaşadıkları zulme bir bakalım. Birlik beraberlik olmayınca, iyi demokratik bir sistem kurulmadıktan sonra, ülkede istikrar olmadıktan sonra bir ülke ne hale geliyor.

nbsp;Bugün yaklaşık 300 bin Suriyeli kardeşimiz hayatını kaybetti. Aynı şekilde petrol bakımından dünyanın ikinci sırasında yer alan Irak'ta da aynı durum söz konusu. Mezhep kavgalarıyla yıllarca savaş durumundalar. Birlik beraberlik olmayınca varlık içinde nasıl yokluk çektikleri işte Irak'ta yaşanıyor."

Seçim kampanyasının 7-8 nisan tarihlerinde adayların tanıtılmasıyla başlayacağını aktaran Babacan, o süreden sonra kalan 2 aylık sürenin çok önemli olduğunu ifade etti.

Babacan, "O iki ayın her bir haftası her bir günü her bir saati kıymetlidir. Dolayısıyla bu zamanı çok iyi değerlendirelim. Belediye başkanlarımıza önemli görevler düşüyor. Seçim zamanımızda oylarımıza sahip çıktığımız gibi sandıklarımıza da sahip çıkmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Hatay'da AK Partili belediye başkanları olduğunu hatırlatan Babacan, belediyelerinde bir hizmet yarışında olması gerektiğini, kim daha iyi hizmet götürecek diye bir yarış içerisinde olunması gerektiğini kaydetti.

Seçimin önemine de değinen Babacan, yeni bir anayasa dediklerini, merkezinde özgürlüklerin ve hukuk devletinin olduğu bir anayasa istediklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasaray, AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...