Guta'ya hava saldırısı: 10 kişi hayatını kaybetti

/ Kaynak: AA
Guta'ya hava saldırısı: 10 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de Esad güçlerine ait savaş uçağının, Doğu Guta bölgesinde yer alan Duma ilçesine düzenlediği saldırıda 10 kişinin hayatını kaybetti.

İlçedeki hastane kaynaklarından edindiği bilgiye göre, orduya ait savaş uçağı başkentin Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde yerleşim yerini bombaladı.
Bombardımanda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişinin hayatını yitirdiğini belirten kaynaklar, onlarca kişinin de yaralandığını ve yaralıların ilçedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını belirtti.
Bu arada bölgedeki yerel aktivistlerden Yusuf el Bustani, rejimin Duma'ya düzenlediği hava saldırısında çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığını ve hasar gördüğünü ifade ederek, "Esed güçleri sabahtan bu yana Doğu Guta bölgesini havadan saldırıyor. Rejim sadece Cobar bölgesinde 17 noktayı bombaladı, bombalanan bölgeden yoğun dumanlar yükseldi" dedi.
Bu arada Halep'in Mari ilçesindeki yerel aktivistlerden Hüseyin Nasr ise orduya ait bir savaş uçağının Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin denetiminde olan Mari ilçesine "vakum bombasıyla" saldırdığını söyledi.
Saldırıda 15 kişinin yaralandığını ve onlarca evin yıkıldığını dile getiren Nasr, "Sivil savunma ekipleri, yıkılan evlerin enkazından çok sayıda yaralı çıkarttı. Yaralılar Mari'deki hastanelerde tedavi altına alındı" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...