Darbe karşıtı hakimleri görevden aldı

/ Kaynak: AA
Darbe karşıtı hakimleri görevden aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da 'siyasi faaliyetler içinde bulundukları' gerekçesiyle disipline sevk edilen 71 hakimden 41'inin emekli edildiği belirtildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, 3 Temmuz 2013'te darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin meşruiyeti ile ilgili bir bildiri yayınlanmasıyla ilgili olmakla suçlanan 56 hakimden 31'i emekli edildi.
Hüsnü Mübarek dönemine son veren 25 Ocak 2011'deki halk devriminin ardından oluşturulan, "Mısır için Çalışan Hakimler Hareketi" adlı oluşumla irtibatları bulunduğu iddia edilen 15 hakimden de 10'unun emekli edilmesi yönünde karar verildiği belirtildi.
Mısır'da toplam 71 hakim darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin meşruiyeti ile ilgili bir bildiri yayınlanmasıyla veya 25 Ocak devriminin ardından oluşturulan, "Mısır İçin Hakimler Hareketi" adlı oluşumla irtibatları bulunduğu gerekçesiyle disipline sevk edilmişti.
Mısır'da 2012'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini gözlemlemek üzere oluşturulan "Mısır için Çalışan Hakimler Hareketi", Mursi'nin yargı kurumuna yönelik anayasal çerçevede aldığı kararları desteklemişti. Darbeden sonra Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) destek vermekle suçlananan hareketin bazı üyeleri çeşitli gerekçelerle gözaltına alınmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...