Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Suriyeli çocukları unutmadı

/ Kaynak: AA
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Suriyeli çocukları unutmadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kurtulmuş, 'Okul güvenliği konusu, yalnızca Türk çocuklarını değil, ülkemizde bulunan yaklaşık 2 milyon Suriyeli misafirimizi de ilgilendiriyor'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Okul güvenliği konusu, yalnızca Türk çocuklarını değil, ülkemizde bulunan yaklaşık 2 milyon Suriyeli misafirimizin insan kaynaklı bir afet nedeniyle mağdur olan çocuklarını da yakından ilgilendiriyor" dedi.
Japonya'nın Sendai kentindeki "3. Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Konferansı'na iştirak eden Kurtulmuş, bu kapsamda düzenlenen Okul Güvenliği Paneli'ne de ana konuşmacı olarak katıldı.
Numan Kurtulmuş, konuşmasında, "Okul güvenliği konusunun, yalnızca Türk çocuklarını değil, Türkiye'deki yaklaşık 2 milyon Suriyeli misafirin insan kaynaklı bir afet nedeniyle mağdur olan çocuklarını da yakından ilgilendirdiğini" vurguladı.
Türkiye'nin komşu ülkelerdeki insani çabalarının büyük önem taşıdığına işaret eden Kurtulmuş, "Ancak uluslararası toplumu bu insani felaketi sona erdirmek için siyasi perspektifler geliştirmeye çağırıyoruz" diye konuştu.
Kurtulmuş, "Afetler yalnızca kısa vadeli kayıplara değil, kalkınma hedeflerinin de uzun vadede sekteye uğramasına sebep oluyor. Bu nedenle afet risklerinin azaltılması Türkiye için öncelikli bir meseledir" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, kasımda AFAD'ın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler zirvesinde ortaya çıkarak 20 ülkenin desteğini kazanan "Okul Güvenliği İçin İstanbul Yol Haritası", Sendai Konferansı'nda 193 BM üyesi ülke tarafından kabul edildi.
AFAD'ın 2012 yılında hayata geçirdiği "Afete Hazır Okul Kampanyası" kapsamında bugüne dek 3,5 milyon öğrenci ve eğitimci temel afet bilinci eğitimi aldı. Eğitimi tamamlayanlar doğal, insan kaynaklı ve teknolojik afetlerde ne yapmaları gerektiğini uygulamalı öğrendi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...