Erdoğan: O programı izlediğimde şok oldum

Erdoğan: O programı izlediğimde şok oldum

GÜNDEM Haberleri

Çanakkale'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski yılları bir program izlediğini belirterek "Aman Ya Rabbi o ne görüntü" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de valilik önünde düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan, Başkanlık sisteminin önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin siyasi çekişmelerin bedelini defalarca ödediğini söyledi. Yıllar öncesinin Türkiye'sini anlatan bir program izlediğini hatırlatan Erdoğan, "Aman Ya Rabbi o ne görüntü" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale'de konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: " Çanakkale bir mucizeler savaşıdır. Çanakkale ruhunu ebediyete kadar yaşatmaya mecburuz.

"12 yıl önce şehitliklerimizi ziyaret edenlerin sayısı 250 bindi, şimdi 3 milyon. Tarih bilinci budur. Biz yan gelip yatmadık, yatırım yaptık. 24 Nisan'da düzenlenecek 100. yıl törenleri için dünya liderleri ile birlikte Çanakkale'de olacağım. Çanakkale ruhunu dünyaya duyurmamız gerekiyor.Galiçya cephesinden Rusya'ya kadar, tüm Balkan coğrafyasında, Ortadoğu'da şehitliklerimiz var."

"Aman Ya Rabbi o ne görüntü"

"Savaş Ay'ın bir programını izlemiştim. O zamanlar ki SGK Genel Başkanını biliyorsunuz zaten. Aman Ya Rabbi, o ne görüntü. O görüntüleri izlediğimde şok olmuştum. Nereden nereye geldik. Biz birşeyin mücadelesini verdik. Hamdolsun bugün bu noktada, çok önemli bir noktaya geldik. Eksikler tabii ki var. Ama azim ve kararlılıkla onları da gidereceğiz. Ülkemizin standartlarını her yıl ileriye taşıyoruz."

"Biz de kritik bir süreçten geçiyoruz. 2023'te dünyanın ekonomik güçlerinden biri haline geleceğiz. Ya da 70'lere 90'lara geri döneceğiz. Karar verirken, uygularken daha hızlı olmalıyız. Mevcut sistem kaldırmıyor. Yeni Türkiye için yeni anayasaya, başkanlık sistemine ihtiyaç var. Darbe dönemi anayasasıyla yola devam edilemez

"Türkiye siyasi çekişmenin bedelini defalarca ödedi"

Türkiye siyasi çekişmenin bedelini defalarca ödedi. Dünyanın tüm gelişmiş ülkeleri başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Başkanlık sistemi diktatörlüğü getirir diyorlar, Amerika'da diktatörlük mü var? Diktatörlük yapmaya kalkanların karşısına önce benim Çanakkaleli vatandaşlarım dikilir. Bir kez daha şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle yad ediyorum"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...