Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IŞİD Karakozak'tan çıkarıldı

/ Kaynak: AA
IŞİD Karakozak'tan çıkarıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

YPG ve ÖSO IŞİD'i Süleyman Şah Türbesi'nin eski yeri Karakozak köyünden çıkardı. IŞİD çekilirken Karakozak Köprüsü'nü havaya uçurdu.

Bölgedeki aktivistlerden Zekeriyya Ebu'l-Bera, yaptığı açıklamada, IŞİD'in, şiddetli çatışmalardan sonra Karakozak Köprüsü'ne 7 kilometre mesafedeki stratejik El-Mecbel bölgesinin kontrolünü kaybettiğini ve el-Hammam ve el-Cessane köylerine doğru çekildiğini söyledi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Ebu'l-Bera, militanların çekilme sırasında Halep-Haseke yolu üzerindeki tek köprü olan Karakozak Köprüsü'nü patlayıcılarla havaya uçurduğunu, böylelikle Kobani (Ayn el-Arab) ile Halep kırsalının bağlantısının tamamıyla kesildiğini kaydetti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Ebu'l Bera ayrıca uluslararası koalisyona ait uçakların, IŞİD'in Karakozak'taki mevzilerine düzenlediği saldırıda örgüte ait araçların kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...