YGS Soruları ve Cevapları / ÖSYM 2015 (YGS PUAN HESAPLAMA TIKLA)

YGS Soruları ve Cevapları / ÖSYM 2015 (YGS PUAN HESAPLAMA TIKLA)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bugün birçok öğrenci YGS sınavına girdi. Şimdi ise merakla YGS sınav soru ve cevaplarının açıklanmasını bekliyorlar. YGS soru ve cevaplar için tıkla

Bugün birçok öğrenci YGS sınavına girdi. Şimdi ise merakla YGS sınav soru ve cevaplarının açıklanmasını bekliyorlar. YGS soru ve cevaplar için tıkla..2015 YGS sorular ve cevapları yarın açıklanıyor. ÖSYM 2015 YGS soru ve cevaplarını bugün saat 12.30'dan sonra ais.osym.gov.tr'den açıklayacak.GS 2015 için heyecan dorukta. YGS adaylarının ise aklında 2015 YGS soruları ne zaman açıklanacak sorusu var2015 YGS soru ve cevaplarıyla ilgili açıklama ÖSYM'den geldi. ÖSYM 2015 YGS soru ve cevapları nın yüzde 20'sinin bugün saat 12.30'dan sonra ais.osym.gov.tr'den açıklanacağını duyurdu. TRT canlı yayın YGS Soruları ve NTV canlı yayın nbsp;YGS soru ve cevapları...

Türkiye'de, üniversite kapısındaki yaklaşık 2 milyon aday başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda ter döktü. Sınav sonrası ÖSYM'den merakla beklenen açıklama geldi. YGS 2015'te rastgele seçilen soru ve cavapların yüzde 20'si yayınlandı. ÖSYM YGS 2015 sınav soru ve cevaplarını haberimizdeki;" 2015 YGS sınav soru ve cevapları" linkinden ulaşabilirsiniz..Sınava, 2 milyon 46 bin 583 aday başvurdu. Milli eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı soruların yöneltildiği ve üniversite girişte ilk basamak olan YGS'de ter döken öğrenci adaylar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulları doldurdu. Adaylar güvenlik kontrolünden geçtikten sonra sınav salonuna alındı. Sınava geç kalan bazı adaylar, koşarak sınav salonuna yetişmeye çalıştı.

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15.03.2015 günü yapılan YGS'nin cevaplarının pazartesi ya da salı günü hemen açıklanması bekleniyor. YGS'ye giren öğrenciler sınav sonuçlarını ais.osym.gov.tr sitesinden öğrenebilecekler.

YGS PUAN HESAPLAMA

YGS'ye giren öğrenciler puanlarını http://ygs-puan.hesaplama.net sitesinden hemen hesaplayabilirler. nbsp;

YGS HANGİ TESTTE KAÇ SORU VAR?

YGS Türkçe Testi: 40 soru

YGS Matematik Testi: 40 soru

YGS Sosyal Bilimler Testi: 40 soru

YGS Fen Bilimleri Testi: 40 soru

En az öğrenciler kadar heyecanlı olan aileler, bahçede dua edip çocuklarının sınavının iyi geçmesini temenni etti. Adaylar, saat 10.00'da başlayan sınavda, 160 soruya 160 dakika verildi. Sınav saat 13:40'da sona erdi. nbsp;Sınav sonrası adyaların merakla beklediği YGS sınav sonuçları ise kısa sürede açıklandı.

YGS Soruları ve Cevapları / ÖSYM 2015 (YGS PUAN HESAPLAMA TIKLA)

TRT CANLI YAYIN SORU VE CEVAPLAR nbsp;

NTV CANLI YAYIN SORU VE CEVAPLAR nbsp;

2015 YGS soru ve cevaplarıyla ilgili hafta arası açıklama ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'den gelmişti. Demir yaptığı açıklamada, YGS bittikten sonra soruların yüzde 20'sinin, sınav sonuçları açıklanınca ise kalan kısmının ais.osym.gov.tr'den açıklanacağını söylemişti. nbsp;

ÖSYM: 'SORULARIN YÜZDE 20'Sİ AÇIKLANACAK' DEMİŞTİ

ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Danıştay ve Anayasa Mahkemesi'nin "soruların tamamını açıklayın" kararına rağmen yapılacak olan YGS'de soruların yüzde 20'sini kamuoyuyla paylaşma kararı aldı. ÖSYM, soruları internet sitesi üzerinden yayınlayacak.

YGS Soruları ve Cevapları / ÖSYM 2015 (YGS PUAN HESAPLAMA TIKLA)

ÖSYM SİTESİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLA nbsp;

YGS SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLA nbsp;

SADECE SU

Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceYGS'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacak. YGS'de öğrencilere Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak.

nbsp;Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde, sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa süre için bile olsa tuvalete gitmek dahil sınav salonundan çıkmaları yasak olacak.Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecek. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar sınav binasında bekletilecek.

YGS Soruları ve Cevapları / ÖSYM 2015 (YGS PUAN HESAPLAMA TIKLA)

YGS SONUÇLARI

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS'lere başvurabilecek. LYS'lere başvurular, 8-21 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak. LYS'ler 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak.Öte yandan, YGS ve sınavsız geçiş için 2 milyon 126 bin 681 aday başvuru yaparken, bunların 908 bin 65'ini lise son sınıf öğrencileri, 407 bin 825'ini geçen yıl liseden mezun olanlar, 810 bin 791'ini ise daha önceki yıllarda liseyi bitirenler oluşturdu. Başvuran adayların, 756 bin 473'ü geçen yıl da ÖSYS'ye girdi. Geçen yıl ÖSYS'ye, 78 bin 428'si sınavsız geçiş olmak üzere toplam 2 milyon 86 bin 87 aday başvurmuştu

YGS STRESİYLE BAŞA ÇIKMA YOLLARI

YGS'de artık sona yaklaşıldı. Yüzbinlerce evde heyecan ve stres hat safhada. Peki 15 Mart Pazar günü yapılacak YGS öncesi stresle nasıl baş edilir, ne yemeli, nelere dikkat etmeli?Öğrencilerin kaderini belirleyecek en büyük sınav olması sebebiyle ister istemez pek çok ailede heyecanın yanı sıra stres ve gerginlik var.Acıbadem International Hastanesi Psikoloji Uzm.Yrd. Doç. Dr. Ferahim Yeşilyurt, "Öğrenciler kadar aileleri de yıllardır süren maratonu sonuçlandıracak sınavı merakla bekliyor. Kimileri son birkaç yıldır kimileri ise uzun yıllardır çalışıyor bu zorlu yarışı göğüsleyebilmek adına. Tam 12 yıldır uğraşın nedeni; iyi bir üniversitede öğrenim görebilmek. Ancak aman dikkat! Sınavda bilginin, zamanı doğru ve etkili kullanmanın yanı sıra stresi kontrol altına alabilmek de çok büyük önem taşıyor. Üstelik siz siz olun şimdiden stresinizi üzerinizden atmaya çalışın" dedi.

''UYKU TUTMAZSA ENDİŞELENMEYİN''

YGS Soruları ve Cevapları / ÖSYM 2015 (YGS PUAN HESAPLAMA TIKLA)

Psikolog Yeşilyurt "Sınav öncesindeki gün saat 7-8 gibi uyanmaya çalışın. Sınav saat 10'da olacağı için zaten sınav günü çok erken saatte kalkmanıza gerek yok. Sınavdan önceki gün uyuyamazsanız endişelenmeyin. O gece sizi uyku tutmasa da kendinizi uyumaya zorlamayın. Uyuyamasanız bile bir günlük uykusuzluk performansınızı çok etkilemez. 2-3 saat bile uyuyabilseniz yeterli. Uyumak için bilmediğiniz ve doktor tarafından reçete edilmemiş bir ilacı asla kullanmayın!" diye konuştu.

YGS SAAT KAÇTA? nbsp;

YGS, 15 Mart 2015 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekecek.Adaylar, sınav salonuna 2015-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturacaklar. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak.

YGS ADAYLARI DİKKAT!

Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek.YGS SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK? YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır. (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç). YGS puanlarından 140'ın altında olanlar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır. YGS'de 140,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'lere girme hakkı kazanacaktır.

YGS'de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir.

YGS 180 ALMAK İÇİN KAÇ NET YAPMAK GEREKİR? nbsp;

15 Mart Pazar günü YGS'ye girecek olan adayların aklındaki YGS 180 puan için kaç net yapmak gerekir sorusunun yanıtı da belli oldu.YGS adaylarının 180 puan alıp LYS'ye girebilmeleri için 32 net doğru yanıta sahip olmaları gerekiyor.Önlisans ve açıköğretim okumak isteyen adayların ise YGS'de 140 puan almaları için 16 net doğru yanıta ihtiyaçları var. nbsp;

YGS 140 BARAJI NASIL AŞILIR?

Sınavda 6 puan türünden birinde 140 puanı alanlar açıköğretim ve önlisans programları ile bazı lisans programlarını tercih edebilecek. Bu adaylar üniversitelerin düzenlediği özel yetenek sınavlarına da katılabilecek. Bu barajı aşabilmek için 160 sorunun yer aldığı YGS'de her testte yüzde 10 başarı göstermeniz gerekiyor. Her biri 40'ar sorudan oluşan Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler testlerinden ortalama 4'er net olmak üzere toplam 16 net çıkarırsanız yüzde 10 başarı oranını tutturmuş ve YGS'nin ilk barajı 140 puanı aşmış olursunuz. Ancak 180 puana ulaşamazsanız LYS'lere giremezsiniz.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS): Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi

15 Mart 2015 tarihinde yapılacak 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2015-YGS başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2015-YGS Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 5 Mart 2015 tarihinde saat 14.00'den itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidir. Adaylar İnternet'ten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi'ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

YGS'de puan hesaplaması nasıl yapılıyor?

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların;Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecek:

• Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecek. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak. nbsp;

• Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacak. nbsp;

• Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacak. nbsp;

• Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından "geçersiz" sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecek.

Sınav sonuçları değerlendirmeye nasıl alınacak?

YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır. (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç). YGS puanlarından 140'ın altında olanlar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır. YGS'de 140,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'lere girme hakkı kazanacaktır.

YGS'de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir.

YGS'de puan hesaplaması nasıl yapılıyor?

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların;Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecek:

• Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecek. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak. nbsp;

• Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacak. nbsp;

• Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacak. nbsp;

• Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından "geçersiz" sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecek.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...