Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de YGS heyecanı

Türkiye'de YGS heyecanı

GÜNDEM Haberleri

niversiteye girişte birinci aşama olan YGS bugün gerçekleştirilecek. Sınav öncesi vatandaşa 'gürültü yapmaması' uyarısı yapıldı.

Türkiye genelinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) heyecanı sabahın ilk saatlerinde başladı. Çoğunlukla aileleriyle gelen adaylar, okul önlerinde sınav saatini beklemeye koyuldu.
2 MİLYON ADAY


Tek oturumda yapılacak sınav, saat 10.00'da başlayacak ve adaylara 160 soru için 160 dakika sürecek. Sınav 171 sınav merkezi, 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda, 314 bin 861 görevliyle gerçekleştirilecek. Sınava, 2 milyon 46 bin 583 aday başvurdu.
YGS'ye katılacak adaylar, giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin internet sayfasından edinebilecek. Giriş belgesinin üzerinde adayın, sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunuyor. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek. nbsp; nbsp;
VATANDAŞLARA UYARI


Sınav yapılacak merkezlerin yakınlarında gürültü yapılmaması konusunda tüm vatandaşlar uyarıldı.
Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekiyor. Adaylar, sınav salonuna 2015-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınacak ve sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturacak.
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak. Sınavın yapıldığı her bir salonda en az bir duvar saati bulunacak. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından verilecek. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek.
SONUÇLAR İNTERNETTEN DUYURULACAK


Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.
YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 8-21 Nisan'da alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...