BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Meclis

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın.
Anasayfa > Haber > Anne sütünün saklanması

Anne sütünün saklanması

Bebeğinizden uzak kaldığınız durumlarda da bebeğinizi anne sütü ile besleyebilirsiniz. Bunun için önceden göğsünüzü sağıp, gerekli olduğunda bebeğe sağılmış sütünüzü verebilirsiniz. Göğsünüzü elinizle veya pompayla boşaltabilirsiniz. Pompalar elle, pille veya elektrikle çalışabilir.



Bebeğinizden uzak kaldığınız durumlarda da bebeğinizi anne sütü ile besleyebilirsiniz. Bunun için önceden göğsünüzü sağıp, gerekli olduğunda bebeğe sağılmış sütünüzü verebilirsiniz. Göğsünüzü elinizle veya pompayla boşaltabilirsiniz. Pompalar elle, pille veya elektrikle çalışabilir. Hazırlanma ve temizlik 1- Göğüslerinizi sağmadan önce mutlaka ellerinizi yıkayınız. 2- Göğüslerinizi temiz tutmak için günde bir kez banyo veya duş almak yeterlidir. Her kullanımdan önce pompanın setlerini sıcak sabunlu su ile yıkayınız. 3- Hastaysanız ve bir ilaç almanız gerekiyorsa doktorunuza danışınız. Sütün toplanması Sağdığınız sütü temiz bir plastik veya cam şişede veya süt saklama poşetlerinde saklayabilirsiniz. Şişeleri tamamen doldurmadan, emziksiz bir şekilde kapak ile sıkıca kapatınız. Poşetler ise lastik bir bant ile kapatılabilir. Sağdığınız ve poşetlediğiniz her sütün üzerine bebeğinizin ismini ve tarihi yazmayı unutmayın. Sütün ısıtılması: Soğuk süt akan ılık su altında veya bir biberon ısıtıcısında ısıtılabilir. Sütü fazla ısıtmayın. Bu, sütün kesilmesine ve bazı proteinlerin hasar görmesine sebep olabilir. Sütü eritmek veya ısıtmak için mikrodalga fırınların kullanılması kesinlikle önerilmemektedir. Donmuş sütü eritme: Buzdolabında, yavaş olarak eritiniz. ( 100 cc. sütün erimesi birkaç saat sürebilir ). Sıcak suyun altında başka bir kap içinde daha hızlı olarak eritme de yapılabilir. Diğer önerilerimiz: 1- Sütü bir saatten fazla oda ısısında bırakmayın. 2- İkinci kullanımdan sonra kalan sütü atmalısınız. 3- Eritilmiş sütü tekrar dondurmayın. 4- Sütü buzdolabının kapağına koymayın. 5- Sütler bir termos içinde, buz ile birlikte taşınmalıdır. Saklanma süreleri: 1- Sağdığınız sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+1 ile +4 derece arasında) saklayabilirsiniz. 2- Süt, tek kapılı buzdolabının buzluğunda (-7 ile -2 derece arasında) 3 haftaya kadar, iki kapılı buzdolaplarının buzluğunda 3 ay saklanabilir. 3- Sütünüzü derin dondurucuda (-18 derecenin altında) 6 aya kadar saklayabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT