Kapatma yalanı CHP'ye büyük oy kaybettirdi

Kapatma yalanı CHP'ye büyük oy kaybettirdi

Politika Haberleri

ANAR Araştırma Başkanı İbrahim Uslu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'CHP'yi kapatacaklar' yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

ANAR Araştırma Başkanı İbrahim Uslu, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "CHP'yi kapatacaklar" sözü partiye büyük seçmen kaybettirdi.Bu söz ile CHP adeta kendi kendini kapattı" dedi.


YÜZDE 25'İ GÖRME ŞANSI YOK


Parti kapatma konusunda seçmenin hassas olduğunu ve sahip çıkma eğilimi gösterdiğini ifade eden Uslu, tersi durumunda da oy kaybı yaşandığını belirterek, şöyle konuştu: Kapatma konusuyla da tabanda bir kayma oldu. Bu çılgın fantezi CHP'nin hakikaten kapanacağını sanan seçmeni kızdırdı ve partiden uzaklaştırdı. HDP'ye oy vermeyen Alevi ve Kürt CHP seçmeni HDP'ye oy verme eğilimine girdi. CHP'nin 25'i göremez."


CHP'Yİ BİZZAT SEÇMEN KAPATACAK


Uslu, "Biz kapatılacağız ama parti kapatma değişikliğini istemiyoruz' demek 'Partinin kapatılmasını istiyoruz' pozisyonudur. Parti kapatılması için davayayasal sürece ihtiyaç yok. Seçmen giderse parti kapanır" ifadelerini kullandı. nbsp;


Kaynak: Star

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...