Binlerce genç Çanakkale'de buluşacak

/ Kaynak: AA
Binlerce genç Çanakkale'de buluşacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

AGD Genel Başkan Yardımcısı Bilgin, 60 ülkeden gençleri Türkiye'ye getirerek Çanakkale'de dede torun buluşmasını gerçekleştireceklerini söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, 60 ülkeden binlerce genci Çanakkale'de buluşturacaklarını belirterek, "O ülkelerden gençleri Türkiye'ye getirerek Çanakkale'de dede torun buluşmasını gerçekleştireceğiz" dedi.
Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak her yıl Çanakkale'ye yönelik çeşitli etkinlik düzenlediklerini ve yurtiçinden on binlerce kişiyi Çanakkale Şehitliğine götürdüklerini söyledi.
Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla yurtdışını kapsayan çalışma yaptıklarını, Filistin, Pakistan, Suriye, Irak, Yemen ve Bosna Hersek'in aralarında bulunduğu 60 ülkeden gelecek gençleri yaklaşık 5 bin otobüsle Çanakkale'ye götüreceklerini ifade eden Bilgin, "60 ülkeden gelerek Çanakkale'de şehit düşen askerler var. O ülkelerden de gençleri Türkiye'ye getirerek Çanakkale'de dede torun buluşmasını gerçekleştireceğiz. 60 ülkedeki teşkilatlarımız hazırlıklarını tamamladı. Yurtdışından gelecek öğrencilerin neredeyse tamamı ilk defa atalarının mezarını ziyaret edip dua etme imkanı bulacak" şeklinde konuştu.
Türkiye'de 54 ilde eğitim gören 70 bine yakın yabancı öğrenciyi de programa dahil edeceklerini anlatan Bilgin, renkleri farklı ama kalpleri bir olan 250 bin gencin 11 Nisan'da Çanakkale'de bir araya geleceğini söyledi.
Çanakkale'den dünyaya birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik mesajı vereceklerini dile getiren Bilgin, şunları kaydetti:
"Dünyanın, kendisiyle, çevresiyle, toplumuyla barışık nesiller yetiştirilerek kurtulacağına inanıyoruz. Toplumda, ülkeler arasında barış ve huzurun hakim olabilmesi için insanların tarihini bilmesi ve o tarihe sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda her gencimizin Çanakkale'yi görüp anlayarak bundan sonraki hayatını ona göre şekillendirmesini istiyoruz. Çanakkale başlı başına bir üniversite, eğitim alanı. Ülke olarak buranın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Dönemin Japonya Başbakanı, Turgut Özal'a 'bizim yakın dönem tarihe ait Çanakkale gibi bir yerimiz olsaydı ülkesine, vatanına, milletine daha bağlı gençler yetiştirebilirdik ama maalesef yok. Sizin Çanakkaleniz var, kıymetini bilin' anlamına gelen sözler sarf etmiştir. Biz de bu önemin farkında olarak gençleri Çanakkale'de dedeleriyle buluşturuyoruz."
"ŞEHİTLERİMİZİN MEZARLARINI GÜL VE KARANFİL BAHÇESİNE ÇEVİRECEĞİZ"
Bilgin, şehitler için yurtiçi ve yurtdışında hatim okunduğunu belirterek, hatim duasının şehitlik ziyareti esnasında yapılacağını söyledi.
Ziyaretçilerin hepsinin elinde gül ve karanfil olacağını belirten Bilgin, "Şehitlerimizin mezarlarını gül ve karanfil bahçesine çevireceğiz. Gençlerin Çanakkale'nin ruhunu yaşayabilmeleri için her türlü ortamı hazırlayacağız. Ziyaretten sonra aynı gün dönüş yapacağız. Sayının çok fazla ve konaklama imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle Çanakkale'de kalmayacağız" diye konuştu.
Avustralya'nın da Anzak askerlerini anmak için 100 bin kişiyle Çanakkale'ye geleceğini ifade eden Bilgin, "Çanakkale onlardan çok bizim değerimizdir. Eğer Avustralya 100 bin kişiyle Çanakkale'ye gelip askerlerine sahip çıkıyorsa bizim daha fazla katılımla şehitlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. İnşallah bunun için gerekli organizasyonu yaptık ve dede torun buluşmasını en güzel şekilde gerçekleştireceğiz" dedi.
Bilgin, sadece şehitlik ziyaretiyle yetinmeyip ülke genelinde teşkilatları aracılığıyla Çanakkale'deki kahramanlığı anlatan sempozyum, panel gibi etkinlikler de düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...