Devlet başkanı ABD'den sığınma istedi

/ Kaynak: AA
Devlet başkanı ABD'den sığınma istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Sierra Leone Devlet Başkanı Yardımcısı Alhaji Samuel Sam-Sumana, ülkesindeki ABD Büyükelçiliği'ne siyasi sığınma talebinde bulunduğunu açıkladı.

Korumalarından birinde Ebola virüsüne rastlandığı için kendini 17 Mart'a kadar karantinaya alan Sam-Sumana, dün başkentteki konutuna saldırı düzenleneceği istihbaratı aldıktan sonra eşiyle evden kaçtıklarını söyledi.
Sam-Sumana, kendisini güvende hissetmediğini, ABD'nin Sierra Leone Büyükelçisi John Hoover ile görüşerek siyasi sığında talebinde bulunduğunu belirtti.
Polis ve ordudan yapılan açıklamada ise karantina koşullarının sürdürülmesi için Sam-Sumana'nın evine silahlı birlik gönderildiği kaydedildi.
Devlet Başkan Yardımcısı Sam-Sumana, geçen hafta dolandırıcılık ve halkı şiddete teşvik etme suçlamalarıyla iktidardaki Halkların Kongresi'nden ihraç edilmişti.
Dini inanışı ve eğitimi hakkında yalan söylemekle suçlanan Sam-Sumana, iddiaları reddediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...