Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meriç Nehri'nin debisi yeniden yükselişe geçti

/ Kaynak: AA
Meriç Nehri'nin debisi yeniden yükselişe geçti

YAŞAM Haberleri  / AA

Meriç Nehri'nin debisi yeniden yükselmeye başladı. Meriç Nehri'ni besleyen diğer nehirlerin su seviyesinin de yükselmesi taşkın riskini yeniden artırdı.

Geçen hafta kaynağını aldığı Bulgaristan'daki yağışlar ve kar erimeleri sonrası yükselişe geçen Meriç'in debis 72 saatte 3 kat artarak 1340 metreküp/saniye seviyelerine çıkmıştı. Söz konusu debinin 1310 metreküp/saniye seviyelerinde sabitlendiği Meriç'te su seviyesi yeniden yükselmeye başladı. Dün hem Bulgaristan hem de Edirne'deki sağanaklar nedeniyle debisi artan Meriç Nehri'ni besleyen diğer nehirlerin su seviyesinin de yükselmesi taşkın riskini yeniden artırdı.
Edirne'de Meriç'le birleşen Arda Nehri'nin komşu ülkedeki istasyonundaki ölçüm verileri de söz konusu artışa ilişkin sinyal verdi.

- Tunca Nehri'ndeki durum

Tunca Nehri ise Sarayiçi Adası ve çevresinde yayılmış durumda. Tunca'nın su seviyesinin yükselmesi sonucu Kanuni, Fatih, Yalnızgöz ve Saraçhane köprüleri trafiğe hala kapalı.
Adalet Kasrı, Tavuk Ormanı, Tarihi Kırkpınar Er Meydanı, Balkan Şehitliği ve Edirne Sarayı kalıntıları da kısmen su altında.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...