BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Organik ekmek projesi

Organik ekmek projesi

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeye göre buğdaylar taş değirmende öğütülecek, kimyasal maya yerine hamur mayası kullanılacak ve üretim eski Davutpaşa Kışlası’ndaki askerî fırında yapılacak



İSTANBUL- Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da Türkiye’nin en doğal ekmeğini üreteceklerini açıkladı. Başkan Topbaş, Halk Ekmek Genel Müdürlüğü aracılığı ile Türkiye’nin 81 ilin Valiliklerine mektup yazdıklarını, zirai ilaçlama yapmadan ve suni gübre kullanmadan organik tarım yapan köylerin listesini istediklerini söyledi. Gelen listeyi İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte değerlendirip tespitleri yapacaklarını kaydeden Topbaş, “Zirai ilaçlama yapmayan ve suni gübre kullanmayan yerlerde yetişen buğday ve çavdarı, Halk Ekmek şirketimiz kanalıyla satın alacağız. Bu ürünlerden tamamen doğal ekmek üretip halkımıza sunacağız. Böylece şehirde yaşayan vatandaşlarımız daha naturel, daha değerli ekmek yeme imkanına kavuşmuş olacaklar. Ayrıca bu projeyle bir ölçüde köyden kente göçü durdurmanın da adımları atılmış olacak. Gerekirse bu ürünleri iki misli fiyat ödeyerek alacağız. Böylece köydeki üretici kendi kaynak ve imkanlarıyla rahatça geçinme imkanına kavuşmuş olacak” dedi. Organik ekmeği üretmek için,Yıldız Üniversitesi’ne tahsis edilen Davutpaşa Kışlası’ndaki askerî fırını restore etmeyi planladıklarını belirten Topbaş, ayrıca maya olarak kimyasal değil, hamur maya kullanılacağını, hatta buğdayı da taş değirmenlerde öğütmeyi bile öngördüklerini söyledi. Başkan Topbaş, ayrıca İstanbul’un Şile, Silivri ve Çatalca ilçelerinin köyleri ile su havzalarında organik tarımı teşvik etmek için adımlar attıklarını ve çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi. > Sadettin Erkişi
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT