Çin, Myanmar'ı uyardı

/ Kaynak: AA
Çin, Myanmar'ı uyardı

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin, savaş uçağından düşen bomba nedeniyle dört Çinlinin ölmesi üzerine Myanmar'a, tekrar olursa sert müdahalede bulunulacağını açıkladı.

Çin Başbakanı Li Kıçiang, ülkenin güneyindeki Yünnan eyaletine Myanmar savaş uçağından düşen bomba nedeniyle dört Çin vatandaşının ölmesinin ardından benzer olayın tekrarlanmaması için Myanmar'ı uyardı.
Şinhua ajansının haberinde, Çin Başbakanı Li Kıçiang'ın, iki gün önce ülkenin güneyinde bulunan Yünnan eyaletindeki bir köye Myanmar savaş uçağından düşen bomba nedeniyle dört Çinlinin ölmesi üzerine, böyle bir olayın tekrarlanması durumunda ülke halkının güvenliğini korumak için ''kararlı bir şekilde sert müdahalede'' bulunacaklarını vurgulayarak Myanmar'a uyarıda bulunduğu belirtildi.
Olayın üzücü olduğuna işaret eden Li, Çin ve Myanmar'ın, sınır bölgelerinin istikrarını, iki ülke halklarının can ve mal güvenliğini koruma sorumlulukları olduğunu vurguladı.
Diğer yandan, Pekin yönetimi, Myanmar'ın kuzeydoğusunda Çin kökenli Kokang isyancılarıyla güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların ülkenin iç sorunu olduğunu yineledi.
Çin'in güneyindeki Yünnan eyaletinde Myanmar sınırına yakın olan bir köye cuma günü Myanmar savaş uçağından bomba düşmüş, dört Çin vatandaşı ölmüştü. Pekin yönetimi, Myanmar askeri uçaklarını gözlemlemek, uyarmak ve bölgeden uzak tutmak amacıyla dün Çin savaş uçaklarını bölgeye sevk etmişti.
Myanmar'ın kuzeydoğusundaki Çin sınırına yakın sorunlu bölgede Çin kökenli Kokang isyancılarının oluşturduğu Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu ile güvenlik güçleri arasında 9 Şubat'tan bu yana çıkan çatışmalar sürüyor. Çatışma bölgesinde geçen ay gerilimin artması üzerine en az 30 bin kişi Myanmar'dan Çin'e sığınmıştı. Olayın ardından mültecileri sahiplenen Çinli yetkililer, iki ülkenin sınır bölgesinde herhangi bir sorun olmadığını açıklayarak Myanmar tarafındaki çatışmalara rağmen sınırın açık kalacağını ifade etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...