Sahibinden satılık uçak

Sahibinden satılık uçak

Ekonomi Haberleri

Airbus 300 tipi hurda uçağı 190 bin Euro'dan satışa çıkaran Cemil Çıtak, satış sebebinin yurt dışında başka bir sektöre yatırım yapması olduğunu söyledi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda apronda hurda halde duran uçaklardan biri, bir ilan sitesi aracılığıyla satışa sunuldu. Airbus 300 tipi hurda uçak, 190 bin Euro'dan satışa çıkarıldı. İsviçre'de yaşayan Cemil Çıtak, kardeşi Cesur Çıtak ile beraber 1 yıl önce "uçan dev" olarak tanımlanan ve servis dışı olmuş Airbus 300 tipi uçaklardan birini satın aldı. Uçağı satın alma amaçlarını Çorum'a götürerek restoran yapma olduğunu açıklayan kardeşler aradan geçen süre boyunca nakliye sorunuyla karşılaştı.
SATIN ALMA AMACI EKONOMİYE KATKI
Uçağın bir ilan sitesi aracılığıyla satışa sunulmasının ardından Atatürk Havalimanı'nda İHA'ya açıklama yapan Cemil Çıtak, uçağı satın alarak Türkiye ekonomisine katkı sağlama amaçlarının olduğunu söyledi. Bu hedeflerinin halen devam ettiğini dile getiren Çıtak, konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi:
"İsviçre'de iki tane ihaleyi almamızla beraber farklı bir sektörde farklı bir yatırım imkanları oluştu. Ondan dolayı biz uçağı satılığa çıkardık. Uçakla alakalı çok güzel bir projelendirme var. Bu konuda mimarlarımız çalıştı."
"CİDDİ TALEP VAR"
Uçağın satış süreci ve restorana çevrilme projesi hakkındaki bilgiyi projenin ortağı olan Şeref Aygün anlattı. Aygün, ilan sitesinde satışa sunulan uçağa iki hafta içinde ciddi bir talep oluştuğunu söyledi. İlanın detayları hakkında bilgi veren Aygün, şu ifadeleri kullandı:
"Telefonlarımız kilitlendi. Ağırlıklı bakıldığında İzmir, Didim, Manisa, Mersin, Antalya, Denizli, Trabzon, İstanbul'dan ciddi talep var. Biz bu projeyi ciddi manada Türk insanının ve Türkiye'ye gelen turistlerin güzel bir ortamda yiyip içebileceği bir ortam olsun istedik. Herkes bir restoran açabilir ama bir uçağı da restorana dönüştürebilirsiniz. Uçakta oturma koltukları ve kargonun toplam alanı 600 metrekare." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...