YGS'de hatalı soru iddiası

YGS'de hatalı soru iddiası

EĞİTİM Haberleri

YGS sorularını yorumlayan rehberlik uzmanları, Türkçe sorularından birinin iki cevaplı olduğunu ve kesinlikle iptal edilmesi gerektiğini iddia etti.

YGS sorularının yüzde 20'sinin ÖSYM internet sitesinde yayınlanmasının ardından rehberlik uzmanları soruları yorumladı. Rehberlik uzmanları Türkçe ve matematik testlerinin zor olduğunu söyledi. YGS'ye katılan Fen Bilimleri Dershanesi'nden Türkçe Öğretmeni Mutlu Kılavuz ise Türkçe sorularından birinin iki cevaplı olduğunu ve kesinlikle iptal edilmesi gerektiğini iddia etti.

Kılavuz'un iddiasına göre, yazım kuralları konusundan ayrı yazılması gereken 'ki' bağlacı bitişik ve yine aynı soruda bitişik yazılması gereken 'başkişi' kelimesi de ayrı yazılmış. Soruda hangi kelimenin yanlış yazıldığı soruluyor. Buna göre iki doğru cevabı olan bir soru olduğu için kesinlikle iptal edilmesi gereken bir soru.

YGS'de hatalı soru iddiası
HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...