Rıdvan Dilmen'e göre Türkiye'nin en iyi futbolcusu

Rıdvan Dilmen'e göre Türkiye'nin en iyi futbolcusu

SPOR Haberleri

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, 5-1 biten Beşiktaş- K.Erciyesspor maçının ardından günden oluşturacak açıklamalarda bulundu.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın Ankara Osmanlı Stadı'nda Kayseri Erciyesspor'u 5-1 mağlup ettiği mücadelenin ardından tespitlerde bulundu. İşte Dilmen'in tespitleri...

BILIC'İN TEK HATASI
İnsanlar futbolda teknik taktiğe önem vermiyorlar ama son 24 saat içinde ne kadar önemli olduğunu gördük. Beşiktaş'ta bireysel anlamda bugün kötü oynayan oyuncu yoktu. Taraftarların maç 4-1'teyken Gökhan Töre'nin ceza sınırından dolayı oyundan çıkarılmasını istemesinde haklılar. Oyuncuyu ne kadar tembihlemenize rağmen kart görebilir. Bilic'in bugünkü maçta küçücük hatası bu oldu.

EVİ GİBİ OLDU
İnsanlar çok önemli görmeyebilirler ama Beşiktaş takımının Brugge maçının ardından doğrudan Ankara'ya gelmeleri çok doğruydu. Evinizde oynarsanız hakem avantajı %10 elinizdedir. Bizim zamanlarımızda %30'du. Kendi evinizde oyuncunun coşkusu farklı olur. Osmanlı Stadı tam evi olmadı evi gibi oldu ama Erciyesspor oyuncuları burayı çok fazla deplasman görmüyor.

DERBİDE KAZANIRLARSA
Slaven Bilic'in Club Brugge maçını ve Fenerbahçe maçlarını düşünmeye başlaması, o maçlara yoğunlaşabilmesi için öncelikle burada işlerini halletmesi gerekiyordu. Fenerbahçe, maçı bugün hangi skorla biterse bitsin gelecek hafta derbide Beşiktaş Fenerbahçe'yi yenerse, Fenerbahçe artık zor yakalar ama kaybetmezse de büyük avantaj yakalar.

BILIC İLE UZATILMASI GEREKİYOR
Slaven Bilic, 2 maçta 5 puan kaybettim, artık bugün kazanmak zorunda olduğunu biliyordu. Tolgay, bugün bir kaç hata yapmasına rağmen müthiş bir oyun görüşü var. Ofansif anlamda Beşiktaşlıların sürekli hayal ettiği bir takım sahadaydı bugün. Ama bunun sürekli hale gelebilmesi Slaven Bilic ile uzun süreli bir sözleşme imzalanması gerekebilir.

"KEŞKE" DİYEBİLİRLER
Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 14 yabancı kuralına nasıl "evet" dediklerini anlamıyorum. İki takımda da müthiş yerli avantajı var. Önümüzdeki yıllardaki rekabet ortamında keşke diyebilirler.

GÖKHAN TÖRE 1 NUMARA
Gökhan Töre, bugün Avrupa'nın her takımında oynayacak yeteneğe ve öz güvene sahip bir oyuncu. Artık sakinleşti ve olgunlaştı. Adaptasyaon dönemli oldu. Türkiye'nin bir numaralı oyuncusu. Chelsea'ye giderken çok hayalleri vardır. Ardından Rubin Kazan, beiktaş derken sendelemiştir. Oyuncunun etkilenmemesi mümkün değil. Ama bu dönemi iyi atlattı. Müthiş bir oyuncu.

LİG ÇOKTAN BİTMİŞTİ
Beşiktaş ile ilgili genel anlamda söylenen ve sevmediğim bir şey vardı. "Galiptir bu yolda mağlup", "Şerefli ikincilik", "Gönüllerin şampiyonu" gibi klasik söylemler vardı. "-se" ve "-sa"ları pek kullanmam. Beşiktaş, içeride oynadığı derbileri kazansaydı lig bitmişti. Puanlar 60, 49, 47'ydi. Bizim reytingimiz düşmüştü. Taraftarlar Lig TV aboneliğini iptal etmişlerdi. O zaman Beşiktaş takımınının saygu duyulması gereken korkunç bir başarısı var.

İNÖNÜ'YÜ GÖREMEDEN
Bir takım Avrupa Kupaları hariç 17 lig maçı kazanmış ve evi yok. Beşiktaş ofansif bir takım. Defansif bir takım olsa bu kadar kazanamazdı. Beşiktaş'ta Ramon Motta defansif bir bek değil. Türkiye'de çalışan en şanssız antrenörlerden biridir. İnönü'yü hala göremedi. Belki de göremeden gidecek. Beşiktaş'ın en şanssız antrenörü Beşiktaş'a bir ivme kazandırdı.

OLCAY - GÖKHAN FARKI
Olcay Şahan, çalışkan bir oyuncu. Belli yetenekleri var ama çalışmazsa sıradanlaşır. Gökhan Töre öyle değil. Yeteneklerinin yanında çalışırsa, iki özelliğini aynı anda götürdüğü zaman iyi yerlere gider.

HAMZA HOCA'YA ELEŞTİRİ
Bugün gazetelerde okudum. Hakem soyunma odasına gitmeden programa çıkıyoruz. Hamza Hoca ile hata yaptı dedim. Hamza Hoca, özür diledi ama özür dilemeyecek. Mütevazı olmak güzel ama bu kadar yapmaması lazım. Hamza Hoca, dünya iyisi bir arkaşamız ama oyuncudan, camiadan özür dilemesi olmaz. Sonra medya, Hamza Hoca'yı "Hamza" yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...