Hamilton sezona önde başladı

Hamilton sezona önde başladı

SPOR Haberleri

Formula 1 sezonu Avustralya Grand Prix'si ile açıldı. Melbourne'deki yarışı Dünya Şampiyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Son dünya şampiyonu Hamilton pol pozisyonunda başladığı yarışı baştan sona önde götürdü. Melbourne'de ikinci sırayı yine Mercedes takımından Alman pilot Nico Rosberg aldı. Ferrari pilotu Sebastian Vettel ise üçüncü oldu. Hamilton yarış sonrası yaptığı açıklamada "Bu muhteşem pilotlarla zirvede olmaktan onur duyuyorum" dedi.
Avustralya Grand Prix'sinde 15 pilot yarıştı. Bu rakamın en son 52 yıl önceki sezon açılışı sırasında bu kadar düşük olduğu belirtiliyor. Pilotlardan sadece 11'i varış çizgisine ulaşabildi. Sonuncu olan McLaren pilotu Jenson Button dışında tüm pilotlar Melbourne'den puanla ayrıldı.
Melbourne'deki yarışa katılan Hollandalı Max Verstappen 17 yaş ve 166 günle Grand Prix tarihindeki en genç pilot unvanını aldı. Verstappen aracındaki arıza nedeniyle 34'üncü turda yarışı terketmek zorunda kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...