7 Haziran öncesi kirli plan

7 Haziran öncesi kirli plan

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik ve istihbarat birimleri, 7 Haziran seçimleri için kırmızı alarm durumuna geçti.

Seçimler için alınacak güvenlik tedbirlerinin belirlendiği toplantıda, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak ve çözüm sürecinin girdiği atmosferi bozmak isteyen tüm odakların, seçimleri hedef alarak kaos ve korku ortamı oluşturmak için girişimlerde bulunabilecekleri kaydedildi.

Türkiye'deki huzur ortamı ve çözüm sürecini bozmak isteyecek örgüt sayısının arttığı bunun için önlemlerin de önceki seçimlere göre artırılması kararlaştırıldı.

Tehdit kapsamında öncelikli ele alınan 20 il için risk analizi yapıldı, polislerin eğitimden geçirilmesi, bu illere çevik kuvvet ve jandarma komando takviyesi yapılması, boş emniyet kadrosu bırakılmaması, riskli ilçelere deneyimli emniyet müdürlerinin ataması yapıldı. Suriye sınırındaki risk yoğunluğu sebebiyle bir askeri güvenlik bölgesi kurulmasına karar verildi. Ayrıca siyasi partilerin, seçim bürolarının çevrelerindeki güvenlik önlemleri artırılacak, sandık güvenliği için tüm araçlar seferber edilecek.

'HEDEF ÜLKE İSTİKRARI'

Terör örgütlerinin seçimleri hedef alacak girişimlerine karşı alınan tedbirler ve tüm istihbarat raporları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'ta Beştepe'de topladığı Bakanlar Kurulu toplantısında da ele alındı. PKK, DHKP-C, IŞİD ile birlikte Suriye'nin eli kanlı diktatörü Esad ve örgütleri taşeron olarak kullanan bölgedeki yabancı istihbarat örgütlerinin Türkiye'nin huzur ve istikrar ortamını bozmak için 7 Haziran seçimlerini özellikle hedef alabilecekleri vurgusu yapıldı.

İçişleri ve istihbarat birimlerinin bilgileri ışığında yapılan geniş çalışma bir kez de Bakanlar Kurulu üyelerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlatıldı. İşte SABAH'ın ulaştığı o çalışmanın detayları:

50 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

Seçimler için, öncelikli 20 hassas ilin risk analizi ve güvenlik değerlendirmesi yapıldı.
Seçimlerde görev alacak 50 bin emniyet personeli için özel eğitim başlatıldı.

Tüm görevli personele dağıtmak için, dikkat edilmesi gereken hususlar başta olmak üzere tüm gerekli bilgileri içeren "Milletvekili Genel Seçimi 2015-Mevzuat ve Genelgeler" el kitabı hazırlandı.

Riskli illere 10 bin 65 çevik kuvvet polisi takviye olarak gönderildi.

10 jandarma komando taburu takviyesi başlatıldı. İhtiyaç belirmesi durumunda takviyeler devam ettirilecek.

SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...