Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Daha 16 yaşında ama...Milyonda bir görülen hastalık onu buldu

/ Kaynak: DHA
Daha 16 yaşında ama...Milyonda bir görülen hastalık onu buldu

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Doğuştan erken yaşlanma hastası olan 16 yaşındaki Orhan Arıkan, tedavisi için ailesinin maddi durumunun yeterli olmaması nedeniyle, yardım bekliyor

UŞAK'ın Banaz ilçesi'nde, tıpta milyonda bir görülen, doğuştan erken yaşlanma hastası (Progeria) olan 16 yaşındaki Orhan Arıkan, tedavisi için ailesinin maddi durumunun yeterli olmaması nedeniyle, kendisine uzanacak yardım eli bekliyor.


Daha 16 yaşında ama...Milyonda bir görülen hastalık onu buldu nbsp;
Banaz'ın 31 Ağustos Mahallesi'nde yaşayan Hakkı - Ulviye Arıkan çiftinin iki çocuğundan biri olan Orhan Arıkan'ın doğuştan erken yaşlanma hastası olduğu belirlendi. Yaşı ilerledikçe bu hastalığına bağlı olarak fıtık, solunum yetmezliği, böbrek yetmezliği, kalp, bağırsak ve göz rahatsızlığı gibi hastalıklarla da mücadale etmeye başlayan Arıkan, ilkokuldan sonra eğitimini de sürdüremedi. Belediyeden emekli işçi olan ve üç kez beyin tümörü nedeniyle ameliyat geçiren Hakkı Arıkan, oğlunun tedavisiyle uğraşırken kendi derdini unuttuğunu belirterek, "Oğlum Orhan, progeria hastası. Yıllardır gitmediğimiz hastane kalmadı. Eşimin, psikolojisi oğlumun ve benim rahatsızlığım nedeniyle çökmüş durumda. Oğlumuz gün geçtikçe gözümüzün önünde eriyor. 16 yıldır tedavisi için eşimle birlikte hastaneler arasında adeta mekik dokuyoruz. Oğlum tedavisinin devam ettiği İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sık sık gidip gelmek zorunda. Otobüslerde enfeksiyon kapma riski var. Bu nedenle tedavisi için İzmir'e otobüs veya bir başta toplu taşıma aracı ile gitme şanmız çok az. Sürekli otomobille getirip, götürüyoruz. Otomobilimiz de eski olduğundan sık sık yollarda kalıyoruz. Emekli maaşımla, bunun üstesinden gelmem de zor. Oğlumun yurt içinde ve yurt dışında tedavisi için yardımcı olunmasını istiyoruz" dedi. nbsp;
Orhan Arıkan ise, "Hastalığım nedeniyle çocukluğumu yaşayamadım. Yaşıtlarım, sokakta koşup oynarken ben eve kapanıp, yatmak zorunda kaldım" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...