Açıkladılar! Oyumuzu HDP'ye vereceğiz

/ Kaynak: AA
Açıkladılar! Oyumuzu HDP'ye vereceğiz

Politika Haberleri  / AA

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker oylarını HDP'ye vereceklerini açıkladı.

nbsp;Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, HDP nbsp; Eş Genel Başkanı Demirtaş ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı nbsp; açıklamada, "Türkiye'nin bugüne kadar çektiği sıkıntılardan kurtulması, nbsp; Türk-İslam sentezi yerine çok uluslu ve kültürlü toplumun Türkiye'de hedeflenmesi nbsp; ve Alevi sorunlarından kurtulunabilmesi açısından HDP ile Aleviler arasında nbsp; stratejik ortaklık olduğunu gördüklerini" ifade etti.
nbsp;
nbsp;Bu çerçevede, Avrupa'da yaşayan Alevilerin seçimlere dair nbsp; beklentilerini tespit etmek amacıyla hafta sonunda Franfurk'ta, 265 şube nbsp; başkanını toplantıya çağırdıklarını dile getiren Öker, "tek gündemli olan bu nbsp; toplantıya katılan delege ve temsilcilerin yüzde 99.9'unun, seçim sürecinde HDP nbsp; ile stratejik işbirliği yapılması ve HDP'nin barajı geçmesi için Alevilerin tüm nbsp; gücüyle yanında olması gerektiği konusunda karar çıktığını" belirtti.
nbsp;
nbsp;Öker, HDP'nin barajı aşması için ellerinden gelen tüm katkıyı nbsp; sunacaklarını sözlerine ekledi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...