Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Köşeye sıkışan teröristler okullara, camilere, kiliselere saldırıyor'

/ Kaynak: AA
'Köşeye sıkışan teröristler okullara, camilere, kiliselere saldırıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

İçişleri Bakanı Han: 'Köşeye sıkışan teröristler artık okullar, camiler ve kiliseler gibi yumuşak ve kolay hedeflere saldırıyor'

Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han, Lahor kentinde aynı kompleks içerisinde yer alan iki ayrı kiliseye düzenlenen intihar saldırılarına ilişkin, "Köşeye sıkışan teröristler artık okullar, camiler ve kiliseler gibi yumuşak ve kolay hedeflere saldırıyor" dedi.
Mecliste konuşan Bakan Han, terörist grupların Kuzey Veziristan'da devam eden askeri operasyonun ardından köşeye sıkıştığını ifade ederek dışarıdan aldıkları destekle Pakistan'ı istikrarsızlaştırmaya çalışan bu grupların kolay hedeflere saldırmayı seçtiğini belirtti.
Saldırıyı "insanlık dışı eylem" olarak nitelendiren Han, "Bu alçakça saldırıyı yapanlar herhangi bir inanca mensup olamazlar. Çünkü dünyadaki bütün inançlar böyle bir şeye müsaade etmez" ifadesini kullandı.
Ülkeyi daha huzurlu bir noktaya taşımak için daha sıkı çalışacaklarını söyleyen Han, "Köşeye sıkışan teröristler artık okullar, camiler ve kiliseler gibi yumuşak ve kolay hedeflere saldırıyor. Teröristlerin boyunlarına ilmik geçirmek ve Pakistan'ı huzur ve barış ülkesi haline getirmek için daha sıkı çalışacağız. Terörizmle mücadele kolay bir iş değil. Teröristler halkımızı bölmek istiyorlar. Bu yüzden teröre karşı birlik olmamız gerekiyor" diye konuştu.
Pakistan'daki Hristiyan azınlığı ise ülke genelinde terörizm karşıtı gösteriler düzenledi. Göstericiler, can güvenliklerinin teminat altına alınmasını talep etti. Karaçi, Lahor, Faysalabad ve Haydarabad gibi büyük kentlerde yolları kapatan binlerce gösterici, terör karşıtı sloganlar attı ve Pakistan'daki Hristiyan topluluğunun korunması için yardım çağrısı yaptı.
Lahor kentindeki Krist ve Katolik kiliselerinde pazar ayini sırasında iki ayrı bombalı saldırı düzenlenmiş, saldırılarda en az 15 kişi hayatını kaybetmiş, 70 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı, Pakistan Taliban Hareketi'nin Cemaat-ul Ahrar grubu üstlenmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...