Ukrayna, barış gücü için BM ve AB'ye başvuruda bulunacak

/ Kaynak: AA
Ukrayna, barış gücü için BM ve AB'ye başvuruda bulunacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna parlamentosunun resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, karar tasarısının parlamento gündemine alındığı belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkenin doğusuna barış gücü gönderilmesi için Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Konseyi'ne başvuruda bulunulmasını öngören karar tasarısını parlamentoya sundu.
Ukrayna parlamentosunun resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, karar tasarısının parlamento gündemine alındığı belirtildi. Tasarının, yarın görüşülmesi bekleniyor.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, ülkenin doğusuna barış gücü gönderilmesi için BM Güvenlik Konseyi'ne ön başvuru yapıldığını açıklamıştı.
Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu, 18 Şubat'ta ülkenin güvenliğinin sağlanması, doğu bölgelerindeki krize acilen çözüm bulunması ve Minsk mutabakatlarının daha verimli uygulanması amacıyla ülkeye barış gücü gönderilmesi için BM Güvenlik Konseyi ve Avrupa Konseyi'ne başvuruda bulunulması kararı almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...