İngiliz polisinden Suriye'ye gidişleri önlemek için kampanya

/ Kaynak: AA
İngiliz polisinden Suriye'ye gidişleri önlemek için kampanya

DÜNYA Haberleri  / AA

Polis, ülke genelinde başlattığı reklam kampanyasıyla ailelere ulaşmayı ve gençlerin Suriye'ye gidişlerini önlemeyi amaçlıyor.

İngiliz polisi terörle mücadele birimi, İngiliz gençlerin Suriye'ye gidişlerini önlemek için kampanya başlattı.
Polisten yapılan açıklamada, bugün başlatılan kampanya çerçevesinde, televizyon ve radyo reklamlarıyla ülkedeki azınlık gruplara ulaşılması hedefleniyor. Böylece ailelerin, çocuklarının Suriye'ye gitmesini önlemeleri amaçlanıyor.
Reklamlarda, anne ile kız çocukları arasındaki güçlü bağa dikkat çekilerek, bu ilişkinin kız çocuklarının hayat boyu verdiği kararlarda büyük etkisi olduğu vurgulanıyor. Kampanyayla anneler, kız çocuklarıyla diyalog kurmaları ve çocuklarıyla Suriye'ye seyahat etmeme ya da internette neleri takip ettiklerine ilişkin konuşmaları yönünde teşvik ediliyor.
Polis bu sayede, özellikle genç kızların Suriye'ye gidişlerinin önlenebileceğini kaydederken, çocuklarının aşırıcı eğilimlerinden şüphe duyan ailelerin konuya ilişkin özel eğitimli memurlara 101 nolu telefonu arayarak ulaşmalarını öneriyor. Konuya ilişkin broşürlerin de bugünden itibaren ülke genelinde dağıtılması planlanıyor.
İngiltere'de geçen yıl 22 kadın ve genç kızın Suriye'ye gittiği tahmin ediliyor. Birleşik Krallık'tan yaklaşık 500 kişinin terör örgütü DAEŞ'e katılmak için Irak'a ve Suriye'ye gittiği öngörülüyor.
Terör örgütü DAEŞ'e katılmak için üç İngiliz genç kızın geçen ay Türkiye üzerinden Suriye'ye gittikleri ortaya çıkmıştı. Önceki gün de Türkiye'de havaalanında yakalanan ve DAEŞ'e katılmak için Suriye'ye ulaşmak istedikleri tahmin edilen üç İngiliz erkek gözaltına alınarak İngiltere'ye geri gönderilmişti. Üç genç erkek Londra'daki sorgularının ardından kefaletle serbest bırakılmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...