Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gökhan Özçınar İbrahim Tatlıses'in durumunu değerlendirdi

Gökhan Özçınar İbrahim Tatlıses'in durumunu değerlendirdi

MAGAZİN Haberleri

Beyin cerrahı Gökhan Özçınar, 2. Sayfa programına telefonla bağlandı. Özçınar, İbrahim Tatlıses'in durumunu değerlendirdi

Ünlü sanatçının uyutulmasının nedenlerini anlatan Gökhan Özçınar, 'Ben yapılan ameliyata rağmen kolundaki hasarın düzeleceğini düşünmüyorum' dedi.
"Böyle ciddi bir beyin ameliyatından sonra beynin şişmesine engel olmak için beyin ödemine engel olmak için hasta ameliyat sonrası aynı narkozdaymış gibi uyutulur bu beyin fonksiyonlarının durdurulup beynin çalışarak kendisini yormaması için yapılan bir uygulama. bu uygulama 3-4 gün kadar sürer. 3-4 gün sonra ilacı kestiğimizde normal uykudan uyanır gibi uyanmayız. Biz 3-4 gün sonra ilacı keseriz, hastanın uyanması 72 saat sürer. Kademeli denmesinin sebebi budur yani ilacı pazartesi kesersek hastanın perşembe sabahı uyanmasını bekleriz. Şu an için panik havası oluşturmak doğru değil ameliyat olalı bir hafta oldu. 3-4 gün uyutulduysa, ilaç da cuma günü kesildiyse yine de bugün-yarın İbrahim Bey de beyin fonksiyonların geriye döndüğünü gösterir emarelerin göz açma kolunu oynatma konuşma gibi birtakım hareketlerin geri gelmesini beklemek lazım. İbrahim Bey yurtdışına giderken de bana boşa gidiyor gibi geldi. Ben olayın biraz dışındayım tam tıbbi verileri bilmiyorum İbrahim Bey ilk vurulduğunda da iki büyük kanalın ana haberlerine canlı bağlanıp o günkü durumu tartışmıştık. O güne dönüp bakılırsa İbrahim Bey için ne dediysem, durum o şekilde gelişti. Beyinde diyelim ki küçük bir kemik kıymığı daha dibe gitti ve kaldı o artık orda yer etti. Onu çıkarmak artık hastaya daha büyük zarar vermek anlamına gelebilir diye çıkartılmamıştır. Onu oradan çıkartmayı denemek veya onu oradan çıkartınca şalterler açılacak sistem çalışacak demek çok doğru bir beklenti değil. Daha kötüye bir gidiş olabilir. Bakın oradaki küçük bir kemik parçasını bulmak beyin dokusunu ameliyat etmek samanlıkta iğne aramak gibi bir şey. Dolayısıyla ister istemez lime lime etmek bile söz konusu olabilir.
Gökhan Özçınar İbrahim Tatlıses'in durumunu değerlendirdi

Oraya bakalım buraya bakalım bu sefer bu kurcalamamıza bağlı beyin ödemi olabilir. Zaten bu beyin ödemi olmasın diye uyutuluyor hasta. Benim geriye dönük çıkardığım yorumdur bu.Burda yapılan geçmişteki ameliyatların bir eksiklik bir başarısızlıklarından değil o kurşun denen namussuzun orda oluşturuduğu uygulamadan dolayı işte. Sesiyle çok alakalı bir bölge değil. Beynin her tarafında bir merkez var konuşma merkezi denge merkezi anlama merkezi yürüme merkezi görme merkezi falan. İbrahim Bey'in kurşunu yediği beyin bölgesinde hareketi sağlayan özellikle kol bölgesi geniş yer tuttuğu için kol daha belirsiz. Bacak döndü. Artık bacak nispeten bir bastonla bile olsa kendi başına yürüyebilir haldedir.Orada bir kusur oluşturdu. Ben bu kusurun döneceğini düşünmüyorum inşallah İbrahim Bey'in çektiği bunca zahmete değer ve kendisini ilk formunda bulabilir ama ben 29 yıllık bir beyin cerrahıyım bu tablonun düzeleceğini düşünmüyorum. Sesine bir şey olmayacak. Benim burda üzüldüğüm şey şu: bunların hepsinin en iyisi bizim memleketimizin dört bir köşesinde yapılabilir. Yani Amerika, İngiltere, Avrupa, Japonya diye başka sevdalara yelken açmaya gerek yok bence burada da meslektaşlarımız bu konuda en doğruyu en iyiyi anladığımız dilde kendi ruhunuza hitap edecek şekilde paylaşabilirler. Burada küçük bir eleştirim var."
Gökhan Özçınar İbrahim Tatlıses'in durumunu değerlendirdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...