Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filipinler'de, JIM örgütünün lideri tutuklandı

/ Kaynak: AA
Filipinler'de, JIM örgütünün lideri tutuklandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Filipinler ordusu, iki teröristi sakladığı düşünülen JIM örgütünün lideri Muhammed Ali Tambako'yu tutukladı.

Ordu sözcüsü Yarbay Harold Cabunoc, bomba yapımı konusunda uzman olan teröristler Zülkifli bin Hir ve Basit Osman'ı gizlediğinden şüphelenilen JIM örgütünün lideri Tambako'nun, ülkenin güneyindeki General Santos kentinde, örgütün diğer beş üyesiyle tutuklandığını açıkladı.
Sözcü Cabunoc, Bangsamoro BİÖS ayrılarak JIM'i kuran Tambako'nun, Ortadoğu'daki yabancı terör ağlarıyla bağlantıya geçerek bomba yapımı konusunda uzman beş kişiyi örgütüne aldığını iddia etti.
Filipinler'in güneyindeki Mindanao adasında 25 Ocak'ta BİOS idaresindeki Maguindanao'ya, Ebu Seyyaf örgütüyle bağlantılı Zülkifli bin Hir ve örgüt üyesi olduğu belirlenen Basit Osman'ın yakalanması için operasyon düzenlenmişti.
Ordu, operasyon sonrası çıkan ve Özel Harekat Güçleri mensubu 44 komandonun hayatını kaybettiği çatışmaların sorumlusu olarak gösterilen BİÖS'ye karşı şubat ayında operasyon başlatmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...