Öcalan'ın mektubu eşzamanlı okunabilir

Öcalan'ın mektubu eşzamanlı okunabilir

GÜNDEM Haberleri

Abdullah Öcalan'ın silahların bırakılması için göndereceği ve Nevruz'da okunacak olan mektup aynı anda Kandil'de de okunacak.

Çözüm sürecinde önemli bir aşama sayılan 21 Mart Nevruz kutlamalarına sayılı günler kaldı.Nevruz'da Abdullah Öcalan'ın vereceği mesaj kadar bu mesajı hangi yolla ileteceği de tartışılırken bazı formüller gündemde. Bu formüllerin biri Öcalan'ın sesli mesaj ile seslenmesi. Sesli mesajın kabul görmemesi halinde ise ikinci formül devreye sokulacak. Bu da geçen yıl olduğu gibi HDP heyeti aracılığı ile Öcalan'ın bir mektup göndermesi.

DİYARBAKIR VE KANDİL'DE...
Ancak edinilen bilgiye göre bu mektup bu kez iki farlı alanda eşzamanlı olarak okunabilir. Bu alanlardan ilki kutlamaların yapılacağı Diyarbakır Meydanı ikincisi ise Kandil.Öcalan'ın mesajının Kandil'de HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder tarafından okunabileceği belirtiliyor. Öcalan'ın okutulacağı Nevruz mesajı için hükümet net bir "silahların bırakılması" ifadesinin kullanılması beklentisinde.

Ancak Kürt kanadı bu konuda temkinli davranıyor. Nevruz'da verilecek mesajların başında "Sürece destek olun" çağrısının geleceği söylenirken, silah bırakma çağrısının net bir şekilde ifade edilip edilmeyeceği ise belirsiz. Edinilen bilgiye göre Öcalan, PKK kogresinde çözüm süreci ve silahların bırakılması yönünde yapılacak değerlendirmenin ardından, hükümetin sürece dair attığı adımları da gözönünde bulundurarak bu konudaki net mesajını verecek. Ancak Öcalan'ın Nevruz'da mutlaka örgüte yönelik "eylemsizlik" vurgusu yapacağı, gelen bilgiler arasında.


Kaynak : Habertürk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...