Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Işık beden saatinin çalışmasını engelliyor

Işık beden saatinin çalışmasını engelliyor

SAĞLIK Haberleri

Kanser ve benzeri hastalıklardan kurtulmak için geceleri yatak odalarında ışıkların söndürülmesini ve elektronik cihazların kapatılmasını tavsiye ediyor.

Aydınlık ortamın beden saatinin çalışmasını engellediği belirtildi ve yatarken odadaki tüm ışık kaynaklarının kapatılması gerektiği ifade edildi. Aydınlık ortamın kanser, şeker hastalığı, depresyon ve hatta obeziteye bile yol açabileceğini dile getiren uzmanlar, odanın karanlık hale getirilmesiyle vücuttaki iç ritmin bozulmasının önleneceğini ifade ettiler.
Göğüs kanseri konusunda araştırmalar yapan Dr. Richard Stevens, beyin ve bedenin dinlenmesi için ışık kaynaklarının kapatılması gerektiğini söyledi. ABD'de Connecticut üniversitesinden Stevens, "Uyku sağlık için önemli olduğu kadar geceleri odanın karanlık olması da önemlidir. Karanlık ortamın önemi henüz yeterince idrak edilmiş değil" dedi. Uzman, "mavi" ışık yaydığı için uyurken tabletlerin de kapatılması gerektiğini dile getirdi.
Rahimdeki bebeklerin bile ışıktan etkilendiğini belirten Stevens, yapılan ışıklandırmalarla geceleri gökyüzünün fazla aydınlık olmasının küresel ısınma kadar önemli bir pronlem olduğunu savundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...