Ailelerin tepkisi büyüyor!

/ Kaynak: AA
Ailelerin tepkisi büyüyor!

DÜNYA Haberleri  / AA

Kızların ailelerinden ortak açıklama: "Londra polisi ve okul, bizi hayal kırıklığına uğrattı"

Terör örgütü DAEŞ'e katılmak üzere Suriye'ye gittikleri iddia edilen üç İngiliz kızın aileleri, çocuklarının sağ-salim ülkeye dönmeleri için dua ettiklerini ve İngiliz yetkililerin kendilerini hayal kırıklığına uğrattıklarını söyledi.
Geçen ay Suriye'ye gittikleri ileri sürülen 15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana'nın aileleri tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, "Tahmin edeceğiniz üzere son birkaç hafta bizler için çok zor geçti. Kamuoyundan aldığımız destekten dolayı minnettarız. Ancak okul ve Londra polisi, bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bu kurumlar, hayati önem taşıyan bilgileri ne bizlerle ne de birbirleriyle paylaştı. Ebeveynler olarak, okulların çocuklarımızın korunmasına öncelik vermesini beklerdik. Gerekli bilgiler bizlerle paylaşılsaydı, kızlarımızın İngiltere'den ayrılmalarını önlerdik" denildi.
Aileler, daha önce de önemli bir mektubu doğrudan kendilerine iletmediği için İngiliz polisini ihmalkarlık ve işini iyi yapmamakla suçlamıştı.
İngiliz polisi, okuldan yakın arkadaşları bir genç kızın geçen yıl aralık ayında DAEŞ'e katılmak üzere Suriye'ye gitmesinin ardından Shamima, Amira ve Kadiza'nın ifadesine başvurmuştu.
Polisin, geçen ay başında genç kızlarla tekrar konuştuğu ve ailelerine iletmek üzere kızlara birer mektup verdiği ortaya çıkmıştı. Mektupta, kızların Suriye'ye giden arkadaşlarıyla ilgili yazılı ifade vermesi için ailelerinden izin istenmişti. Genç kızların, mektubu ailelerinden sakladıkları, mektubun kızlar Suriye'ye gittikten sonra yatak odalarında bulunduğu belirtilmişti. Londra polisi, geçen hafta konuyla ilgili olarak özür dilemişti.
17 Şubat'ta Londra'dan İstanbul'a giden kızların, Türkiye'den Suriye'ye geçerek DAEŞ'e'e katıldıkları tahmin ediliyor. İngiliz basını, geçen hafta, kızların Suriye'nin Rakka kentinde başka bir İngiliz kızla bir evde kaldıklarının öğrenildiğini bildirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...