Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katil Esad: 'Geleceğime Suriye halkı karar verir'

Katil Esad: 'Geleceğime Suriye halkı karar verir'

DÜNYA Haberleri

İranlı Ekonomi Bakanı ile buluşan Suriye'de meşruiyeti kalmamış eli kanlı Beşar Esad, İran televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Suriye'de meşruiyeti kalmamış eli kanlı Beşar Esad'ın, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Beşar Esad ile müzakere etmek zorunda olacaklarına" dair sözlerine ilişkin "Açıklamaları dinlemeye devam ediyoruz, somut adımlar bekleyip öyle karar vereceğiz" dediği bildirildi.
Suriye Devlet Televizyonu'nun, İran televizyonuna dayandırdığı haberine göre, Esad, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "ABD olarak Suriye'de siyasi değişim için bu ülkenin Devlet Başkanı Beşar Esad ile müzakere etmek zorunda olacaklarına" ilişkin sözlerine karşın "Hala açıklamaları dinliyoruz, somut adımları beklememiz gerek ancak o zaman karar veririz. Bu çerçevede gelecek her türlü uluslararası değişim, eğer doğruysa ve pratiğe dökülüyorsa bu olumlu bir şeydir" dedi.
Esad, "Rejime düşman ülkelerin bugün tavır değiştirerek, Suriye'de Esad'ın kalmasından başka bir çözüm yolu olmadığını söylemelerine" ilişkin soruya "Onlar kalsın da deseler kalmasında deseler fark etmiyor. Bize dışarıdan gelen tek şey boş laf oldu. Köpükler gibi bir süre sonra bu laflar patlar gider. Kalsın yada gitsin demelerinin hiç bir önemi yok, bu bir şeyi değiştirmez, değiştirmedi de. Önceden işler nasıl yürüyordu, önemli olan bu." diye cevap verdi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CBS News'e verdiği mülakatta, "Neticede müzakere etmek zorundayız. Cenevre 1 süreci bağlamında her zaman müzakere etme niyetinde olduk" demişti.
Suriye'deki çatışmayı sona erdirmeye dönük diplomatik süreci yeniden canlandırmanın yollarını araştırdıklarını belirten Kerry, "Esad'ın gelip bunu yapması (müzakerelere girmesi) için uğraşıyoruz ve bunun olması için de onun üzerinde çeşitli türlerden artan baskı oluşturmak gerekebilir. Bu baskıyı meydana getirmeye yardımcı olabilecek adımları değerlendirmekte olduğumuzu insanlara çok net ifade ettik" diyerek müzakerelerin önemli olduğunu çünkü soruna askeri değil, siyasi çözüm bulmak gerektiği noktasında herkesin mutabık kaldığını dile getirmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...