Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hac kayıtları başladı

/ Kaynak: AA
Hac kayıtları başladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bu yıl hacca gidecekler için kura çekiminin ardından kayıtlar başladı

Bu yıl hacca 2007'den beri kesintisiz kayıt yaptıran yaklaşık 44 bin kişi kuraya katılmadan gidecekken, yaklaşık 11 bin kişi de kura sonucu belirlendi.Hacca gidecekler kesin kayıt yaptırabilir belgelerini 16-27 Mart tarihlerinde, önceden belirlenen işlem tarihi ve sıralarına göre il müftülüklerine giderek alacak.Hac kesin kayıtları randevulu sisteme göre bugün başlamasına rağmen Ankara İl Müftülüğü önünde vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Ankara İl Müftülüğünde gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce günlük randevu sistemi olmadığını bu yüzden vatandaşların kayıtların başladığı ilk günden Ankara Müftülüğünün önüne yığıldığını söyledi.

Bu yıl kayıtları günlere yaydıklarını, vatandaşların hangi gün kesin kayıt yaptıracağını internetten aldıkları kayıt belgesinde gördüklerini vurgulayan Günenç, "Bütün illerimizde uyguluyoruz. İllerin kontenjanları farklı olduğu için bir gün de bitiren ilimiz de var, iki güne yayılan ilimiz de var. Ankara, İstanbul, İzmir gibi bir kaç güne yayılan illerimiz de var" dedi.

"Gönlümüz, vatandaşımızın kapıda, sırada beklemesine hiç razı değil" diye konuşan Günenç, şunları söyledi:

"Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulu'nu topladığımızda belgeyi internet üzerinden, daha medeni ortam olması için internet üzerinden vermeyi planlamıştık ama seyahat acentalaramızın itirazı nedeniyle bunu yapamadık. Aslında bu belgenin günümüzdeki imkanları da kullanarak internet üzerinden verilmesi gerekiyor. İnşallah önümüzdeki sene hiçbir şey dinlemeden biz bu belgeyi internet üzerinden vatandaşlarımıza vereceğiz. Çünkü burada yaşlı insanlarımızın sabah erkenden gelerek müftülüklerin önünde saatlerce kuyrukta beklemesine bizim gönlümüz razı değil."

Ankara'dan 4 bin 125 kişi hacca gidecek

Ankara Müftüsü Mefail Hızlı da bu yıl toplamda 59 bin 252 kişinin hacca gitmek için belirlendiğini ve yaklaşık 4 bin kişinin görevli olarak gideceklerini bildirdi.

Ankara'da 4 bin 125 hacı adayı bulunduğunu belirten Hızlı, "Sabahtan bu yana ufak tefek birtakım teknik sorunlar olsa da şu anda 7 arkadaşlarımızla, başlarındaki şube müdürüyle birlikte 8 arkadaşımızla bu hizmeti vermeye çalışıyoruz" dedi.

Hızlı, "Günde bin 500 civarında ismi, biz hacı adayı olarak kendilerine 'kesin kayıt yaptırabilir' belgesini vermek üzere şu anda bütün çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz" diye konuştu.

Hangi gün il müftülüğüne geleceğine dair bilginin hacı adaylarına kısa mesaj yoluyla da gittiğini anlatan Hızlı, bugün yaşanan yoğunluğun biraz da hacca gitme heyecanından kaynaklandığını söyledi. Hızlı, "Yani 3 gün sonra kendilerine mesaj gelmiş olsa bile şu anda gelenlerden kaynaklanıyor ki biz şu anda otomasyon sisteminde 2 gün sonrası için, 3 gün sonrası için bir belge veremiyoruz. Yani o günlük otomasyondan çıkartabiliyoruz" dedi.

Hızlı, belki kısa mesajlar gitmemiş olanlar bulunabilir diye tespit ettiklerine ayrıca dönüş yaptıklarını ve kayıtlarını yaptırabilmelerini sağladıklarını söyledi. Hızlı, "Kendileri ihmal etseler bile biz o ihmalleri ortadan kaldıracak tedbirleri almaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Hacı adaylarından sabırlı olmalarını isteyen Hızlı, "Onların her türlü ihtiyaçlarını, öngördüğümüz sıkıntılarını çözmeye vakıf çalışmalarımızı tamamladık" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...