Baransu'nun itirazı reddedildi!

/ Kaynak: İHA
Baransu'nun itirazı reddedildi!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Balyoz davasında kumpas iddialarına ilişkin tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu'nun tutukluluğuna itiraz reddedildi.

nbsp;Gazeteci Mehmet Baransu, Balyoz davasında yargılanan bazı sanıklara 'kumpas' kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma" ve "Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme" gerekçesiyle tutuklanmıştı.
Baransu'nun avukatları Ahmet Emre Bayrak ve Sercan Sakalı tarafından geçen haftalarda İstanbul Nöbetçi 5'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz dilekçesi sunularak Baransu'nun tutuklama kararının kaldırılarak tahliye edilmesi istendi. İtirazı inceleyen mahkeme, verdiği kararının usul ve yasaya göre yerinde olduğunu belirterek, Baransu'nun serbest bırakılması yönündeki talebi reddetti.

Mahkeme gerekçesinde, "Dosyada tutukluluk halinin sonlandırılmasını gerektirecek yeni bir delil bulunmadığı anlaşıldığından itirazın reddine" ifadelerini kullandı. Baransu, 2 Mart tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Hakimlik, tutuklama gerekçesinde delillere göre Baransu'nun eylemine konu olayın Balyoz darbe planı olarak bilinen plan ve bu plana ilişkin DVD, CD ve belgeler olduğunu belirtmişti. Bu belgeler ile birlikte Egemen Harekât Planı'nı da Baransu'nun temin ettiği ifade edilen kararda, Egemen Harekat Planı'nın 'Çok Gizli' gizlilik derecesine ait olduğu bilgisine yer verildi. Bu plandaki bilgilerin devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken nitelikte olduğu vurgulanan kararda, bu CD'lerdeki 118 gizli belgenin de çalındığının anlaşıldığını belirtti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...