Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Jübile uçuşunu komutan yaptı

/ Kaynak: DHA
Jübile uçuşunu komutan yaptı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

TSK'nın yıllardır keşif ihtiyacını karşılayan RF-4E'lerin 'jübile uçuşu'nu Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk yaptı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk ve Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, son RF-4E uçuşunu gerçekleştirmek üzere Malatya Erhaç 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Türk Hava Kuvvetleri'nin 1978 yılından beri kullandığı RF-4E uçaklarının hizmet dışına çıkarılması çerçevesinde, bu uçakların vatan semalarındaki son keşif görev uçuşu, 77-0315 kuyruk numaralı uçakla Orgeneral Öztürk tarafından uçulruldu. Keşif görevinde çekilen eski nesil son 'ıslak tabanlı' hava fotoğrafı da emektar RF-4E uçakları ile birlikte emektar keşif sistemlerinin son ürünü olarak tarihte yerini aldı. Son RF-4E görev uçuşunun bitiminde Orgeneral Öztürk, Erhaç Meydanı üzerinden pasaj geçişi yaparak pist başında bekleyen 173'üncü Filo Komutanlığı uçucularını ve bakım personelini selamlamış ve inişiyle de RF-4E uçaklarımız Erhaç meydanına ve göklere veda etti.

Yağmur altında gerçekleştirilen RF-4E keşif uçaklarına veda töreninde 2000 saatten fazla F-4 uçuşu olan Orgeneral Öztürk, "Bu uçaklarla birlikte ülkemize hizmet eden komutanlarımızı, pilotlarımızı ve tüm destek personelini minnet ve şükranla anıyoruz. Son kazalarda kaybettiğimiz kahraman pilotlarımızla birlikte vatan topraklarına düşmüş bütün şehitlerimizi de tekrar rahmetle yâd ediyoruz. Ruhunuz şad olsun" dedi.

Keşif görevleri F-16 uçaklarına devredildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...