Esad'dan ABD'ye cevap!

/ Kaynak: DHA
Esad'dan ABD'ye cevap!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / DHA

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye ile müzakereye yeşil ışık yakan sözlerine yanıt verdi.

Esad Suriye Devlet Televizyonu'na yaptığı açıklamada, "Dışardan gelen açıklamalar bizi ilgilendirmiyor, Suriye'nin geleceğiyle ilgili ancak halk konuşur" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry yaptığı açıklamada, "Esad rejimini müzakerelere çekmek için, Esad'a herkesin siyasi bir çözüm bulmayı ve onun müzakereler konusundaki hesabını değiştirmeyi istediğini açıkça göstermeliyiz" demişti.

Kerry, "ABD sonunda Esad ile müzakere etmek zorunda kalacak" diyerek, aynı zamanda Suriye konusunda siyasi çözümü içeren bir politikanın yolunu aralamıştı.

Esad ise açıklamasında Kerry'e, " Hala açıklamalar duyuyoruz ama karar vermeden önce eylem görmeliyiz, kararı sonra veririz" yanıtını verdi.

Esad uluslararası ortak tutumda, Suriye'nin durumunu etkileyecek pozitif bir tavır görmediklerini vurgulayarak, öncelikli olarak dış ülkelerin Suriye'deki terörist gruplara destek vermekten vazgeçmesini istedi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry bölgedeki IŞİD tehdidinin ciddi boyutlara ulaşmasına karşı Suriye Devlet Başkanı Esad'ı müzakereler için zorlamanın gerekliliğini bu konuda müttefiklerden baskı beklediğini ifade etmişti.

Bu açıklamanın üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Harf ise Kerry'nin doğrudan Esad'ı kast etmediğini söyledi.

ABD'nin Suriye politikasında bir değişiklik olmadığını belirten Harf, ABD'nin Esad ile doğrudan masaya oturup, müzakerenin söz konusu olmadığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...