Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sosyal medya bunu konuşuyor!

/ Kaynak: İHA
Sosyal medya bunu konuşuyor!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Vejetaryen hayvanseverlerin, 'vegan mama' talebiyle başlattığı imza kampanyası, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

İstanbul'da yaşayan vejetaryen Burçin Çay, yaptırımlarıyla ünlü kampanya sitesi Change.Org'da market zincirlerine yönelik "Kedi ve köpekler için vegan mama satın alabilme imkanı istiyoruz" başlıklı bir imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya ilişkin açıklama yapan Çay, kedi ve köpeklerine diğer hayvanların bedenlerinden parçalar içeren yiyecekler vermek zorunda kalmak istemediklerini dile getirdi. Market zincirlerine seslenen Çay, yurt dışında satılan 'Vejetaryen kedi ve köpek mamaları'nın internet üzerinden satın alınması halinde çok pahalı olduğunu, bunların Türkiye'deki marketlerde de satılmasını talep etti.

Kedi ve köpeklerin sağlığı için gerekli olan içeriği insanların evlerinde yapacağı mamalarla sağlayabilmesinin mümkün olmadığını belirten Burçin Çay, "Bizim ekonomik olarak ulaşamadığımız ithal vegan mamaları sağlamanız halinde biz vegan hayvanseverler tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanacaktır. Bizler tüm hayvan bireyleri eşit görüyoruz ve sorumluluğumuz altındaki kedi, köpekleri de bu beslenme tarzından mahrum etmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Burçin Çay'ın internet üzerinden başlattığı imza kampanyası, yüzlerce kişinin desteğini gördü. Kampanyanın sosyal medyadan hızla yayılması üzerine tepkiler de gecikmedi. Kimi vatandaşlar sosyal medyada, kuru mamayla beslenebilen kedi ve köpeklerin vegan mamalarla da beslenebileceği yorumunda bulunurken kimileri de vegan beslenmenin insanoğlunun doğasına aykırı olduğu kadar, hayvanların da doğasına aykırı olduğuna dair yorumlarda bulundu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...