Hammond: 'İran ile anlaşmak için uzun bir yol var'

Hammond: 'İran ile anlaşmak için uzun bir yol var'

DÜNYA Haberleri

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond İran ile nükleer müzakerelerde hala ilerleme sağladıklarını ancak anlaşmaya uzun bir yol olduğunu söyledi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in, Brüksel'de İngiliz, Alman ve Fransız mevkidaşları ve AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'yle nükleer müzakerelerinde sınırlı ilerleme sağlandı. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Hala ilerleme sağlıyoruz ama oraya (anlaşmaya) varılacaksa gidilmesi gereken uzun bir yol var" ifadesini kullandı.
Federica Mogherini ise anlaşmaya varılması için gerekli unsurların mevcut olduğunu fakat doldurulması gereken boşluklar bulunduğunu belirterek, "Faydalı bir toplantıydı ve gelecek günler ve haftalarda sürecin ilerlemesine katkısı olacağından eminim" dedi.
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius de esaslı bir anlaşmadan yana olduklarını dile getirerek, "Bazı noktalar henüz çözülmüş değil. Bunları çözebileceğimizi umuyoruz" diye konuştu.
İran ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu "5+1 grubu" arasındaki müzakerelerde mart sonuna kadar çerçeve anlaşması ve 1 Temmuz'da kapsamlı anlaşma hedefiyle görüşmelere bu hafta İsviçre'nin Lozan kentinde devam edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...