Güney Sudan'da çatışma: 144 ölü

/ Kaynak: AA
Güney Sudan'da çatışma: 144 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Sudan'ın Yukarı Nil eyaletinde çıkan çatışmalarda, 17'si asker 144 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Güney Sudan ordu sözcüsü Albay Philip Oqoir, AA muhabirine, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da hükümet ile isyancı gruplar arasında yürütülen müzakerelerin başarısız olmasının ardından ülkenin kuzeyindeki Yukarı Nil eyaletine bağlı Kadit Manyo kentinde cumartesi sabahından beri güvenlik güçleri ile silahlı isyancılar arasında süren çatışmalarda 144 kişinin öldüğünü belirtti.
Oqoir, "Silahlı isyancıların bölgeye saldırı düzenlemesi üzerine başlayan çatışmalar, güvenlik güçlerinin bölgede kontrolü sağlamasıyla dün sona erdi" dedi.
Ordu sözcülerinden Philip Aguer de yaptığı açıklamada, çatışmalarda ölen 144 kişiden 17'sinin asker olduğunu bildirdi.
Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit, 16 Aralık 2013'te, yardımcısı Riek Machar'ın darbe teşebbüsünde bulunduğunu öne sürmesinin ardından, çok sayıda siyasi ve üst düzey askeri yetkili gözaltına alınmış, şiddet olayları nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.
Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da, krizin başından bu yana Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) arabuluculuğunda devam eden görüşmelerde, Haziran 2014'te geçiş hükümeti kurulmasını öngören bir "yol haritası" açıklanmış ancak hayata geçirilememişti.
IGAD Arabulucu Heyeti Başkanı Seyoum Mesfin, 5 Mart'ta, Mayardit ve eski yardımcısı Riek Machar arasında kapsamlı anlaşma sağlanması için tanınan sürenin sonuç alınamadan tamamlanması nedeniyle bir günlük ek süre verildiğini açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...