İdlib'de bombalı saldırı: 70 kişi hastanelik

İdlib'de bombalı saldırı: 70 kişi hastanelik

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İdlib'in Sermin ve Kumeynas beldelerine klor gazı içeren bombayla saldırı düzenlendiği, 70 kişinin hastaneye kaldırıldığı ileri sürüldü

Suriye ordusunun, İdlib kentine bağlı Sermin ve Kumeynas beldelerine "zehirli klor gazı içeren bombayla" saldırı düzenlendiği, gazdan etkilenen 70 kişinin hastane kaldırıldığı iddia edildi.
AA muhabirinin Sermin beldesindeki sahra hastanesi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, orduya ait bir helikopter, İdlib'in kuzeyinde, muhaliflerin kontrolündeki Sermin ve Kumeynas beldelerine klor gazlı bombalarla saldırdı. Saldırıda, gazdan etkilenen 70 kişi Sermin'deki sahra hastanesine kaldırıldı.
Hastane yetkilileri, saldırıdan etkilenenlerde "göz bebeği küçülmesi, nefes darlığı, kusma, bilinç kaybı" belirtilerinin görüldüğünü bildirdi.
Sivil savunma ekibinden Ebu Raşka, iki beldeye atılan bombaların klor gazı içerdiğini öne sürdü. Raşka, "Orduya ait bir helikopter Sermin beldesine klor gazlı iki bombayla saldırdı. Klor gazından etkilenenler Sermin, Sarim ve Biniş'teki sahra hastanelerinde tedavi altına alındı" dedi.
Öte yandan, Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de olayı doğrulayarak, klor gazından çok sayıda kişinin etkilendiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...