Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ersun Yanal mağlubiyetin nedenini açıkladı

Ersun Yanal mağlubiyetin nedenini açıkladı

SPOR Haberleri

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Gaziantepspor'a kaybettikleri maç sonrası konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, mağlubiyetin nedeninin takımın kazanma arzusunun olmadığını söylerken, Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise ligin tecrübesiz takımlarından olduklarını belirtti.


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal yaptığı açıklamada, şunları söyledi:


"Maçta her iki takım da bana göre futbolun çok içinde olan aksiyonlar üretmedi. Bizim de ofansif ve defansif olarak çok iyi olduğumuzu söyleyemem. Çünkü ikinci toplarda oldukça zaafımız ortaya çıktı ve bu konuda rakibe oldukça avantaj verdik ama rakip bunları kazanmakla bize tehlikeli oldu mu? Hayır. Bir korner, bir duran topun dışında. Tartışılır bir pozisyonda oyuncumuzu kaybettik. Şu anda da sakatlığı söz konusu. Diğer duran topun sonucunda 2-0'lık bir skor varken, onun dışında rakip de bize pozisyon üretemedi, biz de rakibimize pozisyon üretemedik. Bu günkü karşılaşma çok kısır bir şekilde, rakamlara da baktığımız zaman göreceksiniz ki kısır bir şekilde devam etti ve sonuçlandı. Takımın bu oyunda kazanma arzusunu koyamaması, bana göre bu günkü mağlubiyetin tek nedeni. Rakiplerimizle arayı kapatmak ya da puanları yaklaştırmak için bu bir şanstı. Bugün bu şansı ertelemiş olduk. Ligde devam eden sonuçlar var. Rakiplerin de oynayacağı maçlar sonrası alacağı sonuçlar elbette bizim için avantaj getirecek sonuçlar olacaktır ama böyle bir avantajı yakalamamız daha iyi olacaktı. Geçen haftaki kazanma arzumuzu ortaya koyduğumuz, bu kazanma arzusuyla gelen sonuç bizi oldukça heyecanlandırmış ve oldukça motive etmişti."


"İSTİKRARLI FUTBOLCULARLA OYNAYACAĞIZ"
Gazetecilerin "Takımda motivasyon eksikliği olduğunu düşünüyor musunuz?" sorunu da yanıtlayan Ersun Yanal, "Haklısınız, bugünkü kazanma arzusundaki eksikliği oturup oyuncularımızla tartışmamız gerekiyor. Onlarla iletişim halinde olup öğrenmemiz gerekiyor. Bakacağız ve öğreneceğiz. Oturup konuşacağız, olmuyorsa elimizdeki kadroda olabilecek oyuncularla değerlendirip önümüze bakacağız ve bundan sonraki dönemde de Trabzonspor'u bu tür maçları üst üste oynayan bir kadroyla çıkacak ve kadroda istikrarlı oynayacak futbolcularla oynayacağız" şeklinde konuştu.


GAZİANTEPSPOR CEPHESİ
Gaziantep Teknik Direktörü Okan Buruk ise maçla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:


"Öncelikle tabii ki kazanmak bugün çok önemliydi. Kazandığımız için çok mutluyuz. Maçın başından sonuna kadar belki iki takım için de yüksek topların, hava toplarının, mücadelenin olduğu bir oyun oldu. İki takım da bir birine baskı yapmaya çalıştı. Çok iyi bir oyun çıkmadı ortaya. Duran toplar belki sonucu belirleyecekti. Rakibimizin son haftalarda duran toplarda attığı golleri biliyorduk. Bu hafta buna çok çalıştık. Belki de rakibimizi kendi silahıyla vurduk desek daha doğru olur. Duran iki toptan golü bulduk. İnanılmaz bir mücadele vardı. Genel oyun içinde iki takıma da baktığınızda 0-0 iken her iki takım da bir birine çok fazla üstünlük sağlayamadı. 1-0'dan sonra biraz daha hızlı hücum yapabilsek ikinci golü daha erken bulabilirdik. Bunları çok iyi yapamadık. 2-0'dan sonra 3-0'a çevirebilirdik ama gerçekten bugün çok önemliydi. Bizim alt taraftan uzaklaşma, çok yakın değildik ama tamamen o çizgiyi kaldırmak, 7'incilik için ligde mücadele verme maçıydı. Bunu başardık. Oyuncularıma iyi niyetlerinden, çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizim takımın ligin tecrübesiz takımlarından olduğunu düşünüyorum. Gün geçtikçe tecrübeleniyorlar. Bu da bizim için olumlu bir durum. Bundan sonraki haftalar bizim için daha iyi olacak. Dediğim gibi bu sene tamamen değişmiş, genç, yeni oyuncularla ve ligi az tanıyan oyuncularla bir sezon geçiriyoruz. Bugün bu anlamda bizim için çok önemli bir adımdı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...