Adnan Polat'tan rüzgara 1 milyar dolar

Adnan Polat'tan rüzgara 1 milyar dolar

Ekonomi Haberleri

Polat Holding, rüzgâr enerjisi alanında büyümesini hızlandırdı.

Gayrimenkul, seramik sanayisi ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Polat Holding, uzun yıllardır yatırım yaptığı enerji sektöründe vites büyüttü. Rüzgâr enerjisine 5 yılda 1 milyar dolarlık yatırım kararı aldıklarını açıklayan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, "Rüzgârda Avrupa'nın en iyisi olacağız. 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçebilecek 20 bin megavat rüzgâr enerjisi kurulu güce erişildiğinde, devlet gaza 6 milyar dolar daha az para ödeyecek" dedi. nbsp;


REKORUNU KIRACAK nbsp;
100 megavatlık kapasite artışı yatırımı devam eden Soma RES projesini Mayıs 2015'te tamamlayarak 240 megavat kurulu güce ulaşacaklarını söyleyen Polat, "Şirket olarak Geycek RES'in rekorunu kıracağız. Toplamda ise 630 megavatı bitirmiş olacağız. Böylece sektörün sağladığı enerjinin yüzde 20'sini biz sunmuş olacağız" diye konuştu. Mevcut yasayla 20 bin megawat güce 40 yılda ulaşılamayacağını söyleyen Adnan Polat, "Çocuk pramatüre doğdu, enerjide işe yanlış başlandı. Aslında Türkiye'de üretilmeyen bir tribün kaldı ki onu da bir Alman şirketi ikna ettik, Türkiye'de üretecek. Kanunun netleşmesini bekliyorlar. Yatırım yapacaklar" diye konuştu. Güneşi olmayan Almanya'nın bile yenilenebilir enerji kapasitesinin 150 bin megawat olduğunu söyleyen Adnan Polat, "Bunda rüzgârın payı 35, güneşin ise 40 bin megawat. Bizde ise toplam kapasite 70 bin megawat olabilir" şeklinde konuştu.


Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...