Fırat'ta rafting, Birecik'te piknik zamanı

Fırat'ta rafting, Birecik'te piknik zamanı

Ekonomi Haberleri

Doğu ve Güneydoğu. Fırat'ta rafting, Birecik'te piknik, Kral Yolu'nda gezinti yapacak olan turistler, Zeugma ve Mardin'de çeşitli kültürleri tanıyacak...

Oğuzhan Şahin ANKARA
Güneydoğu yıllarca terörle anıldı, gidilemez' olarak bilindi. Şimdi ise çözüm süreciyle başlayan yeni dönemde hükümet, bölgeyi turizm merkezi haline getirmek için dev adımlar atmaya hazırlanıyor. Öncelikle bölgedeki fırsatların tanıtılması için seferberlik başlatılıp tarihî adımlar atılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in koordinasyonunda yürütülen çalışmalar tamamlandığında bölgenin turizm çeşitliliği paket haline getirilip acentelere pazarlanacak.
KRAL YOLU'NDA GEZİNTİ
Birecik Baraj Gölü'nün etrafında oluşturulacak "rekreasyon alanı" vatandaşa piknik imkânı verecek. Aşağı Fırat Havzası'nda başlatılacak "Nehir Turizmi Projesi" ile Fırat ve Dicle'nin rafting merkezi olması hedefleniyor. Çözümün kalbinin attığı yerlerden Diyarbakır, turizmin de can damarı olacak. Bunun için Diyarbakır surları onarılacak, çevre düzenlemesi hızla yapılacak. İnanç turizmi bir başka tanıtılacak alan niteliği taşıyor. Adıyaman-Gölbaşı gölleri kuş gözlem alanları, Huzurlu Yaylası doğaseverlerin merkezi olacak. Tarihî nitelikleriyle de öne çıkan Midyat ile Sakin Şehir Savur'un tanıtımı planlanıyor. Burada "Uluslararası Medeniyetlerin Kardeşliği Festivali" yapılacak. Adıyaman'daki Kommagene Nemrut Projesi'nin tamamlayıcısı da olacak "Kral Yolu Projesi"nin hızla onarılması hedefleniyor. Tarihî projeyle bu yol, turist akınına uğrayacak. Şanlıurfa ise her yönüyle tanıtılacak.
GÖBEKLİTEPE MERKEZDE
Göbeklitepe arkeolojik alanı bu tanıtımın parçası olacak. Mart ayında Tillo, eylül ayında da Veysel Karani Anma Etkinlikleri düzenlenecek. Hz. Nuh, Cudi ve Mem-u Zin temalı kültür ve sanat etkinlikleri organize edilecek. Nemrut Dağı Tümülüsü ve Anıtlarının da restore edilmesi planlanıyor. Kahta Nemrut Müzesi bu kapsamda tamamlanacak. Adıyaman'daki Tuz Hanı'nın restore edilmesi, Hasankeyf ve Gaziantep Zeugma Müzesi'ndeki düzenlemelerle bu bölgelerin de daha cazip hale getirilmesi öngörülüyor. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...