Polat rüzgâr enerjisinde Avrupa'nın lideri olacak

Polat rüzgâr enerjisinde Avrupa'nın lideri olacak

Ekonomi Haberleri

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Türkiye'nin işletmedeki en büyük rüzgâr santrali olacaklarını söyledi.

Güven?Adalı CANNES
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 100 megavatlık kapasite artış yatırımı devam eden Soma RES projesini Mayıs 2015'te tamamlayarak 240 megavat kurulu güce ulaşacaklarını, şirket olarak Geycek RES'in rekorunu kırarak Türkiye'nin işletmedeki en büyük rüzgâr santrali olacaklarını söyledi. Rüzgâr enerjisine 5 yılda 1 milyar dolar yatırım yapacaklarını ifade eden Polat bu yatırımla hayata geçecek 20 bin megavat kurulu güce erişildiğinde devletin gaza 6 milyar dolar az para ödeyeceğini ifade etti. nbsp;
Yenilenebilir enerjide çalışmaların yanlış başladığını iddia eden Polat, hükümetin hataları düzeltmeye çalıştığını söyleyerek, "Kırşehir'i 150 megavat ile aydınlatıyoruz. Nevşehir'i de aydınlatalım dedik. Niye vermiyorsun? 20 bin megavatı bu yasayla 40 senede yapamayız. 3 satırlık iş bir ayda olabiliyor. Ülke doğru düzgün güneş bile görmezken Almanya 40 bin megavat güneş yaptı. Almanya'nın yenilenebilir enerji kapasitesi 150 bin megavat. Bunda rüzgarın payı 35 bin megavat, güneşin 40 bin megavat. Bizde ise toplam kapasite 70 bin megavat olabilir. Saçlarımı enerji, kentsel dönüşüm ve Galatasaray beyazlattı. Aslında Türkiye'de üretilmeyen bir tribün kaldı ki onu da bir Alman şirketi ikna ettik, Türkiye'de üretecek. Kanunun netleşmesini bekliyorlar. Yatırım yapacaklar" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...