Davutoğlu: Çevremiz dağılırken biz güçleniyoruz

Davutoğlu: Çevremiz dağılırken biz güçleniyoruz

GÜNDEM Haberleri

Devletin zirvesi dün ASELSAN'ın Ankara Gölbaşı'ndaki Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezi'nin açılışını yaptı.

Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Millet olarak caydırıcı gücümüzü artırmaya devam edeceğiz. Çevremizde en az 7 ülkede kırılmalar, bölünmeler, parçalanmalar yaşarken, siyasi olarak milli birlik ve bütünlüğümüzü sağlayacak tedbirler alacağız" dedi. 2005'te Roketsan'ın kapatılmasının planlandığını hatırlatan Davutoğlu, "Artık daha fazla imkana sahibiz. Bugün ulaştığımız kapasiteyle savunma sanayinde 5 milyar dolarlık üretip 1.65 milyar dolar da ihracat yapıyoruz. Küresel güç olma idealini 2023'e kadar gerçekleştirmeye kararlıyız. Eğer teknolojik alt yapınız ve caydırıcı gücünüz varsa bağımsızlığınız teminat altındadır" ifadelerini kullandı. nbsp;
YERLİ OTOMOBİL ELEŞTİRİSİ
Daha sonra söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savunma sanayinin kamudaki sorumluları ve özel sektördeki temsilcilerine seslenerek şunları kaydetti: "Üretim aşamasına gelmiş ürünlerimizi süratle TSK'nın envanterine dahil edelim. Yeni projeleri süratle gündemimize alalım. Dışarıya verecek tek kuruşumuz olmamalı." Yerli otomobil konusunda hâlâ adım atılmamasını da eleştiren Erdoğan, "Yıl oldu 2015, biz hâlâ yerli otomobil için kapı kapı dolaşıyoruz. Üretmekte ürkek davrananlar, ithal etmekte pek cesur çıktı. Sıkıntı burada" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...