Trabzonspor ligde 8 hafta sonra G.Antep'e mağlup oldu

Trabzonspor ligde 8 hafta sonra G.Antep'e mağlup oldu

SPOR Haberleri

Chibuike ile öne geçen kırmızı-siyahlı takımda Muhammet Demir'in nefis frikik golü sonucu tayin etti

MURAD TAMER
Süper Lig'de son 2 haftayı kayıpsız geçen Trabzonspor'un galibiyet serisi Gaziantep deplasmanında son buldu: 0-2. Bordo-mavililer bu mağlubiyetle uzun süre sonra ligde ilk 4'e girme fırsatını teperken, G.Antepspor ise 4 hafta sonra 3 puana ulaşmanın sevincini yaşadı. Karşılaşmanın ilk 25 dakikası orta saha mücadelesi şeklinde geçti ve kayda değer bir pozisyon yaşanmadı. Son haftaların yıldızı Mehmet Ekici'nin 25'te ceza sahası dışından gönderdiği füzeyi kaleci Karcemarskas güçlükle çıkardıktan sonra oyun hareketlenmeye başladı. Ender gelişen G.Antepspor ataklarından birinde ev sahibi takım golü buldu. Dakikalar 34'ü gösterirken sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Vitor'dan pası alan Barış bekletmeden ceza alanı içine ortasını yaptı. Chibuike topu diziyle önüne indirdikten sonra çok sert vurarak fileleri havalandırdı: 1-0. İlk yarının kalan süresinde Trabzonpor baskısını arttırmasına rağmen eşitliği yakalayamayınca G.Antepspor devreyi 1-0 önde bitirdi. nbsp;
Perdeyi Muhammet kapattı
İkinci yarının başlama düdüğüyle birlikte Trabzonspor rakibini kendi yarı sahasına hapsetti. 54'te Mehmet'in ortasına iyi yükselen Uğur'un kafa vuruşunu Karcemarskas çok güzel bir plonjonla kurtardı. Ersun Yanal sahaya Deniz Yılmaz ve Özer Hurmacı'yı sürdükten sonra da değişiklik olmadı. Trabzonspor eşitlik sayısını bulmak için uğraşırken G.Antepspor'u rahatlatan gol geldi. Muhammet Demir 80'de kendisine yapılan faul sonrası topun başına geçti. Yaklaşık 25 metreden topu barajın üstünden aşırtan Muhammet'in vuruşunda kaleci Hakan Arıkan çok iyi uzanmasına rağmen meşin yuvarlağın çizgiyi geçmesine engel olamadı: 2-0. Kalan dakikalarda gardı düşen Trabzonspor'un çabası skoru değiştiremedi. 88'de ev sahibi ekipte oyuna sonradan giren Oğuzhan karşı karşıya pozisyonda topu kaleciye nişanlayınca mücadele G.Antepspor'un 2 farklı galibiyetiyle sonuçlandı: 2-0.


ERSUN YANAL: KISIR BİR MAÇ OLDU
Trabzonspor'un hocası Ersun Yanal maç sonrası, "İki takımın da oyunu oynama arzusu düşüktü. Çok kısır geçti. Biz kazanma arzusunu da gösteremeyince kaybetmek zorunda kaldık" derken, "Rakibin de bu arzusu fazla yoktu. 3-4 şut attılar. Kimisi kalemizi buldu. Bunun sonucu olarak kısır bir maç oldu. Ama rakip ikili mücadelede bize üstünlük sağladı" sözlerini kullandı. Yanal, "Erken ve plansız bir değişiklik sonrası oyuna müdahale edecek bir detay kalmadı. Çünkü oyuncuların bir çoğunu değiştirmemiz gerekiyordu. Bunu da yapamayacağımıza göre bu yenilgiyi hak ettik" şeklinde konuştu. Öte yandan maçta sarı kart gören Bosingwa cezalı duruma düştü.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...