Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Tayland'da

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Tayland'da

Politika Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Patimapragon ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Asya-Pasifik turu kapsamında bulunduğu Tayland'da Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı General Tanasak Patimapragon ile bir araya geldi.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, basına kapalı yapılan heyetlerarası görüşmede ikili ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda iki ülke arasında stratejik ortaklık kurulması konusunda imzalanacak anlaşma taslağı ve imzalanması öngörülen diğer anlaşmalar görüşüldü.
Ayrıca, Türkiye ile Tayland arasındaki ekonomik ilişkilerin artırılması ve çeşitlendirilmesi, terörizm ve organize suçlar konusunda gelecek dönemde yapılacak işbirliği, uluslararası kuruluşlarda işbirliği ile özellikle uluslararası adaylıkların karşılıklı olarak desteklenmesi, diplomasi akademileri arasında işbirliğinin artırılması ve 2018 yılında kutlanacak diplomatik ilişkilerin 60. yıl dönümü etkinlikleri gibi konular da görüşmede gündeme geldi.
- Türk ezgileriyle karşılama -
Görüşmenin ardından Patimapragon tarafından Dışişleri Bakanlığı'nda Çavuşoğlu onuruna verilen öğle yemeğine geçildi. Tayland Askeri Kraliyet Bandosu, Çavuşoğlu ve heyetini Türk ezgileri çalarak karşıladı. Bakan Çavuşoğlu, eliyle tempo tutarak müziğe eşlik etti. Yemeğin ardından Çavuşoğlu ve Patimapragon birbirlerine hediye sundu.
Çavuşoğlu, 25 yıl aradan sonra Türkiye'den Tayland'ı ziyaret eden ilk dışişleri bakanı oldu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...