Asya borsaları Hong Kong hariç yükseldi

/ Kaynak: AA
Asya borsaları Hong Kong hariç yükseldi

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında, bugün açıklanan Japonya Merkez Bankası (BoJ) kararlarının ardından alış ağırlıklı bir seyir izlendi.

Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise negatif ayrıştı.
Japonya'da ülke merkez bankası parasal taban ve faizlerde değişikliğe gitmezken, söz konusu karar 1'e karşı 8 oyla alındı. Banka, "Japonya ekonomisi ılımlı toparlanma trendine devam ediyor" söylemini değiştirmezken, Tüketici Fiyatları Endeksindeki (TÜFE) yıllık artışın vergi artırımının direkt etkileri nedeniyle 0-0,5 aralığında bulunduğunun ve bir süre daha 0'a yakın seyretmesinin muhtemel olduğunun altını çizdi.
Karar sonrasında Japonya'da Nikkei endeksi günü yüzde 1'lik artışla 19.437,00 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,1 değer kaybıyla 121,318 seviyelerinden işlem görüyor.
Çin'de bugün açıklanan verilere göre, şubat ayında doğrudan yatırımlar yıllık yüzde 0,9 artarak 8,6 milyar dolar oldu. Ülkede doğrudan yatırımlar, ocak ayında yüzde 29,4 ile hızlı yükseliş kaydetmişti. Analistler, söz konusu düşüşe gerekçe olarak Çin yeni yılı tatilini gösterirken, veri sonrasında Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,8 artışla 3.477,99 puanda bulunuyor.
Güney Kore'de Kospi endeksi günü yüzde 2,1'lik hızlı artışla 2.029,91 puandan sonlandırdı.
Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 1'lik yükselişle 28.723,70 puanda seyrederken, dolar/rupi paritesi de yüzde 0,2 düşüşle 62,690 seviyelerinden alıcı buluyor.
Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,4 azalışla 23.852,10 puanda dalgalanıyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...